Ryby

Grilované ryby jsou velmi chutné, ale i zdravé. Nejčastěji připravuje pstruh nebo kapr na grilu, velmi chutný je i losos nebo markela. Na grilování se ale v podstatě hodí téměř všechny druhy ryb – tedy například i mořský ďas, treska, mořský vlk, pražma, tuňák a další. Vždy je ale nutné zvolit správnou přípravu rybího masa a také způsob grilování, teplotu a čas. Zde jsou recepty na grilování ryb vcelku i naporcovaných, z kterých si určitě vždy podle své chuti a grilované ryby vyberete.  

Seřadit
Nalezeno 69 receptů
Zobrazení

Nejprve uděláme zářezy po obou stranách ryb ve vzdálenosti asi 5cm. Břišní dutinu každé makrely vymažeme lžičkou charmouly a grilujeme cca 5min z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Sardinky vložíme do grilovací mřížky a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím asi 3min po každé straně. Na povrchu masa musí vzniknout...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Filé z mečouna potřeme z obou stran olivovým olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Omyté porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom porce potřeme olejem a pečeme na roštu asi 6 minut na každé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Připravené porce ryby klademe na rozpálený rošt a po každé straně rožníme asi 5-7...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Máslo smícháme s parmazánem a koriandrem. Vložíme do máslové formy a dáme stranou. Na rošt potřený olejem rozpáleného grilu dáme rybí steaky a z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme je pod gril a grilujeme po obou stranách vždy asi 4-6 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Rozpálíme gril a grilovací mřížku přikryjeme fólií. Položíme na ní steaky, okořeníme je a z každé strany 5 minut grilujeme, dokud nezhnědnou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření. Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 38 min

Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Porce filé osolíme a obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Nasucho je grilujeme po obou stranách. Hotové potřeme rozpuštěným máslem. Každou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Porce kapra očistíme, omyjeme a osolíme. Maso grilujeme nasucho po obou stranách. Hotový pokrm polijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme plátky citronu.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Makrelu očistíme a potřeme zevnitř i na povrchu solí a pepřem. Na obou stranách páteře uděláme příčné zářezy, rybu obalíme ve strouhance a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Čerstvé sardinky nemyjeme, nekucháme ani neškrábeme, pouze je posypeme hrubou solí. Přebytečnou sůl setřeseme a sardinky rozložíme na mřížku grilu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a po všech stranách potřeme lžící oleje. Vložíme je na rozpálený grilovací rošt...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Makrely omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Na každou makrelu položíme plátky citronu a lístky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vykuchané pražmy omyjeme, osušíme a na každé straně několikrát nařízneme. Ryby zevnitř i na povrchu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme hořčici, koření a nasekaný kopr. Směsí potřeme omyté a osušené filety a necháme v chladničce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Porce ryby omyjeme a osušíme. Limetkovou kůru a šťávu smícháme s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou feferonku a směsí rybu pokapeme. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Porce masa omyjeme a osušíme. Z obou stran je potřeme olejem, osolíme a opepříme. Steaky pečeme na rozpáleném grilu po obou stranách asi 5 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Filé z chňápala grilujeme na naolejované mřížce grilu asi 5 minut, jednou obrátíme. Necháme vychladnout, odstraníme kůži a rybu rozdrobíme do mísy....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté porce lososa osolíme a okořeníme zázvorem a rozdrceným česnekem smíchaným s nasekanou šalvějí. Maso opečeme po obou stranách na grilu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté pstruhy podélně rozkrojíme, osolíme a opepříme. Pokapeme je citronovou šťávou a zalijeme olejem. Necháme asi 1 hodinu v chladu marinovat. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté plátky tuňáka vložíme do mísy, zalijeme marinádou připravenou smícháním sójové omáčky, worcesteru, hořčice, cukru a oleje. Maso musíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme máslem. Porce položíme na rozehřátý gril a po každé straně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Ryby omyjeme a od ocasu k hlavě stáhneme kůži. Připravené mořské jazyky vcelku potřeme olejem, osolíme a opepříme. Vložíme je na rozehřátý gril a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Sardinky omyjeme a naložíme do marinády připravené ze zbylých surovin. Necháme marinovat asi 30 minut. Potom sardinky vyjmeme, necháme okapat,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vykuchané ryby zbavené šupin omyjeme, potřeme citronovou šťávou a uvnitř i na povrchu je osolíme a opepříme. Bylinky rozdělíme na 4 stejné porce a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rybu si nakrájíme na kostky a společně s nakrájenými rajčaty a feferonkami napichujeme na špíz. Občas proložíme bobkovým listem. Vše osolíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Steaky z tuňáka omyjeme a osušíme, citronovou šťávu rozmícháme s olejem, rozmarýnem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Rybu marinádou pokapeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 24 min

Nejprve oloupeme ředkev, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do studené vody. Nakrájíme dužinu rajčat a smícháme s klíčky a připravenou okapanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Mořského okouna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Potom maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme, cukety...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Bagety podélně rozkrojíme na poloviny a opečeme na rozpáleném grilu. Dvě omytá rajčata rozpůlíme, položíme řeznou stranou dolů na bagety a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Parmici zbavíme šupin, osolíme, opepříme a pomažeme olejem. Na hřbetě ji nařízneme od hlavy až k ocasu a dáme na gril. Grilujeme zprudka a občas...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Parmice očistíme, nařízneme na hřbetu od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran. Lanýže očistíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2cm a dozlatova opečeme pod rozehřátým grilem. Opečené plátky navrchu potřeme rozkrojeným stroužkem česneku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Na suché pánvi orestujeme oříšky, dokud nezezlátnou. Pánví občas potřeseme, aby se oříšky restovaly rovnoměrně. V misce necháme v horké vodě máčet...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Nejprve naporcujeme kapra na tři části. Každou část potřeme drceným česnekem a prošpikujeme kousky slaniny. Nakonec kapra pokapeme citrónovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V míse smícháme oregano, sůl, citrónovou šťávu, olej, třený česnek, papriku a bobkový list. Očištěné porce kapra bez kůže necháme na 1 den...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Makrely očistíme, naplníme petrželkou a osolíme. V míse smícháme olej a grilovací koření. Směsí potřeme makrely. Makrely grilujeme 3 minuty z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V míse smícháme ocet, olej, na jemno nakrájenou cibuli, drcený česnek, sekaný estragon, sůl a pepř. Do hotové směsi vložíme čtyři porce tuňáka. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V míse smícháme med, citrónovou šťávu, hořčici, sojovou omáčku, chilli a sůl. Čtyři porce lososa naložíme do připravené směsi, přibližně na 4...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Nejprve grilujeme lososa, když je losos hotový, necháme jej vychladit. Mezitím do mísy nakrájíme rajčata, okurku, papriky a cibuli. Přimícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nejprve rozkrájíme veku na plátky. Plátky spárujeme a mezi každý pár položíme plátek sýra. Takto dáme na gril a grilujeme zhruba 2 minuty na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 31 min

Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Ryby omyjeme a necháme okapat. Olej smícháme s pokrájenou cibulí, rozmarýnem, solí a šťávou z citronu. Dobře promícháme a ve vzniklé marinádě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 33 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist