Telecí

Telecí maso na grilu je jedinečnou pochoutkou. Protože telecí neobsahuje téměř žádný tuk, je ho potřeba před grilováním marinovat nebo alespoň potřít olejem. Nejvhodnější pro úpravu na grilu jsou telecí kotlety nebo maso ze hřbetu.

Telecí kotlety se grilují se silné a nerozklepané, nebo rozklepané na tenké plátky. Při druhém způsobu se doporučuje maso pro naklepání vložit do mikroténové fólie, rozklepání by se mělo provádět buď plochou stranou sekáčku na maso nebo jen jemně paličkou, ideální síla plátků je 1 až 1,5 centimetru. Marináda na grilování telecího může být jen z olivového oleje, tymiánu a citronové šťávy. V této části ale najdete recepty i na jiné možnosti přípravy a grilování telecího masa, které byste měli určitě vyzkoušet.

Seřadit
Nalezeno 15 receptů
Zobrazení

Z omytého masa nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Grilujeme nasucho na každé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Omyté maso nakrájíme na malé plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Maso napichujeme střídavě s omytými, nakrájenými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom maso napichujeme na špejli střídavě s omytými,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté maso nakrájíme na malé řízky, naklepeme a osolíme. Připravené plátky grilujeme po každé straně asi 4-5 minut. Hotové silně pokapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, vejci a ve strouhance. Maso grilujeme po každé straně asi 3-4 minuty....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Plátky grilujeme po každé straně asi 4 minuty. Na každou porci položíme kousek másla a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 18 min

Omyté maso a ledvinu zbavenou tuku nakrájíme na malé kousky. Brzlík krátce ovaříme a nakrájíme na kousky. Na špízy napichujeme střídavě maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté ledvinky zbavíme částečně tuku, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Po obou stranách je obalíme ve strouhance a rychle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Maso potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Párky rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem. Grilujeme je po každé straně asi 5 minut. Během grilování párky občas potřeme olejem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Kotlety omyjeme, osušíme a do každé nařízneme kapsu. Maso uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Omytá rajčata, oloupaný česnek a okapanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 36 min

Steaky zbavíme všech šlach a tuku, po obou stranách je potřeme olejem, vložíme na rošt do předehřátého grilu a pečeme z každé strany asi 5 minut....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme, potřeme olejem a nakrájíme na kostky. Připravené maso vložíme na rozehřátý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Maso zalijeme slabším vývarem a pomalu uvedeme k varu, necháme vařit po dobu pěti minut. Poté odstraníme cévy a blány. Zabalíme do čistého plátna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Z telecí kýty nakrájíme 8 menších řízků a lehce naklepeme. Scezené a okapané kapary utřeme se sardelovou pastou. Máslo rozpustíme a promícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist