Zvěřina

Maso zvěřiny na grilování musí být velmi kvalitní a správně vyzrálé, protože jedině tak bude po grilování křehké. Jelení maso, srna, zajíc, maso z divočáka a další maso zvěřiny je potřeba nechat alespoň 24 hodin v silné marinádě se základem z vína nebo octa, další důležitou ingrediencí je jalovec a bobkový list.

Větší kusy masa by se na grilu měly nejdříve prudce opéct, aby se na nich vytvořila krusta, která uvnitř masa udrží šťávu, grilování pak pokračuje při střední teplotě. Po upečení se maso zvěřiny nechává chvíli odpočívat na kraji grilu a teprve pak ho osolit, naporcovat a servírovat.

Zde najdete ověřené recepty, podle kterých se maso zvěřiny skutečně správně marinuje a griluje tak, aby z něj byla opravdu jedinečná lahůdka.

Seřadit
Nalezeno 10 receptů
Zobrazení

Nejprve uděláme zářezy po obou stranách ryb ve vzdálenosti asi 5cm. Břišní dutinu každé makrely vymažeme lžičkou charmouly a grilujeme cca 5min z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Sardinky vložíme do grilovací mřížky a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím asi 3min po každé straně. Na povrchu masa musí vzniknout...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Filé z mečouna potřeme z obou stran olivovým olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Omyté porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom porce potřeme olejem a pečeme na roštu asi 6 minut na každé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Připravené porce ryby klademe na rozpálený rošt a po každé straně rožníme asi 5-7...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Máslo smícháme s parmazánem a koriandrem. Vložíme do máslové formy a dáme stranou. Na rošt potřený olejem rozpáleného grilu dáme rybí steaky a z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme je pod gril a grilujeme po obou stranách vždy asi 4-6 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Rozpálíme gril a grilovací mřížku přikryjeme fólií. Položíme na ní steaky, okořeníme je a z každé strany 5 minut grilujeme, dokud nezhnědnou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření. Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 38 min

Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Porce filé osolíme a obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Nasucho je grilujeme po obou stranách. Hotové potřeme rozpuštěným máslem. Každou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Porce kapra očistíme, omyjeme a osolíme. Maso grilujeme nasucho po obou stranách. Hotový pokrm polijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme plátky citronu.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Makrelu očistíme a potřeme zevnitř i na povrchu solí a pepřem. Na obou stranách páteře uděláme příčné zářezy, rybu obalíme ve strouhance a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Čerstvé sardinky nemyjeme, nekucháme ani neškrábeme, pouze je posypeme hrubou solí. Přebytečnou sůl setřeseme a sardinky rozložíme na mřížku grilu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a po všech stranách potřeme lžící oleje. Vložíme je na rozpálený grilovací rošt...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Makrely omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Na každou makrelu položíme plátky citronu a lístky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vykuchané pražmy omyjeme, osušíme a na každé straně několikrát nařízneme. Ryby zevnitř i na povrchu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist