Zvěřina

Maso zvěřiny na grilování musí být velmi kvalitní a správně vyzrálé, protože jedině tak bude po grilování křehké. Jelení maso, srna, zajíc, maso z divočáka a další maso zvěřiny je potřeba nechat alespoň 24 hodin v silné marinádě se základem z vína nebo octa, další důležitou ingrediencí je jalovec a bobkový list.

Větší kusy masa by se na grilu měly nejdříve prudce opéct, aby se na nich vytvořila krusta, která uvnitř masa udrží šťávu, grilování pak pokračuje při střední teplotě. Po upečení se maso zvěřiny nechává chvíli odpočívat na kraji grilu a teprve pak ho osolit, naporcovat a servírovat.

Zde najdete ověřené recepty, podle kterých se maso zvěřiny skutečně správně marinuje a griluje tak, aby z něj byla opravdu jedinečná lahůdka.

Seřadit
Nalezeno 11 receptů
Zobrazení

Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy. Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je a osolíme. Maso proložíme na plátky nakrájenou cibulí a necháme 2-3 hodiny odležet. Řízky obalujeme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Na špíz střídavě napichujeme kousky omytého masa, slaninu, žampiony, nakrájenou červenou papriku a cibuli. Vše osolíme, opepříme, okořeníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěná a omytá holoubata rozpůlíme a rozevřeme rukama tak, abychom rozlomili kostru. Rozmícháme tekuté máslo se solí a pepřem, přidáme nasekaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Připravíme si bylinkové máslo - do misky dáme sůl, máslo, hořčici, drobně pokrájenou petrželku, rozkrojené kapary a šťávu z jednoho citronu. Vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Křepelky omyjeme, osolíme a opeříme. Potřeme olejem a ihned dáme grilovat. Grilujeme 10 minut ze spodní strany a poté 5 minut z vrchní. Teplé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Maso osolíme, opepříme a necháme na grilovací pánvi osmažit cca 3 minuty z každé strany. Celer očistíme a uvaříme doměkka, osolíme a rozmixujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do pekáče vložíme očištěné plátky masa. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme olej, vinný ocet, víno, cukr, drobně posekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist