Nevařené
Nevařená jídla jsou velmi oblíbená především v teplých měsících. Různé pomazánky, zeleninové i ovocné saláty a nepečené dezerty, ale také zmrzliny nebo koktejly v mnoha případech nejen osvěží, ale i zasytí.
Podívejte se recepty - zcela jistě vás zaujme avokádový salát nebo salát z čerstvého zelí, pivní pomazánka, sýrová roláda z plátkového sýra, tiramisu, domácí třešňová zmrzlina... Budete příjemně překvapeni nejen jejich chutí, ale i snadnou přípravou.
Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a jemně nasekáme. Bazalku omyjeme a nasekáme. Všechny suroviny smícháme a tenkým...
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku,...
V misce smícháme olivový olej, med, balsamico, sůl a pepř. Dresink necháme uležet do druhého dne. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na velmi tenké...
Omyté zralé a sladké meruňky dáme do síta a spaříme je vroucí vodou. Oloupeme je, rozkrojíme, vyjmeme pecky a pokrájíme na kostičky. Oloupaný zralý...
Žervé do hladka rozmícháme s nasekanými ořechy, petrželkou a lžící sherry. Pokud bude krém příliš hustý, přidáme trochu vody. Čekanku rozebereme...
Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou Nivu a prolisovaný tvaroh. Podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou pažitku. Smetanu vyšleháme a lehce...
Vydlabaná rajčata uvnitř trochu osolíme, naplníme vrchovatě rybí majonézou a ozdobíme zelenou petrželí. Podáváme jako předkm nebo jako samostatný...
Rajčata i mozzarellu pokrájíme na přibližně stejně tlusté plátky. Ty poté střídavě naskládáme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, zakápneme...
Slanečky máčíme jeden den ve vodě a ještě půl dne v mléce. Potom je vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nastrouhaná jablka, citronovou šťávu...
Oloupeme a na špalíky nakrájíme okurky dlouhé 4cm. Vydlabeme z každého kousku střed se semeny a připravíme náplň z tuňáka. Z konzervy tuňáka...