Sušení
Sušení se využívá především na dlouhodobé uchování některých druhů ovoce a zeleniny, suší se ale také například bylinky nebo houby. Na sušení se v současnosti používají různé typy sušiček.
V této části jsou recepty na různé lahůdky, v kterých je jednou z použitých surovin sušená potravina- rajčata, kandované ovoce, houby, bylinky a další. Jistě si z nich některé vyberete a budou chutným zpetřením vašeho jídelníčku.
Růžové okvětní lístky – ozdobu na sladké dezerty si připravíme den předem. Z 1 vaječného bílku s 2 špetkami ztužovače na šlehačku vyšleháme sníh....
Očištěné a omyté porce kapra protkneme proužky slaniny, posypeme mletou paprikou, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou...
Z chilli papriček odstraníme stonky a většinu semínek. Na cca 20 min je namočíme do teplé vody, poté osušíme a dáme do hmoždíře. Přidáme sůl a...
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr svaříme s černou kávou na nit, přišleháme do sněhu a vmícháme mouku. Hmotu necháme vychladnout, poté jí naplníme...
Přivedeme k varu 2 l osolené vody a tenkým pramínkem do ní za stálého míchání vsypeme kukuřičnou mouku, odstavíme a stále intenzivně mícháme....
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nasekáme. V míse smícháme s arašídovým máslem, medem a lněnými semínky. Směs rozprostřeme na pečicí papír do...
Mandle a ořechy nasekáme nadrobno, sušené broskve nakrájíme. Med rozmícháme v trošce horké vody, přisypeme ořechy, mandle a broskve a mícháme do...
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, v mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme vypeckované datle, nasekané ořechy, vmícháme med, směs rozprostřeme na...
Z dobře usušeného rybízu vyrobíme prášek tak, že jej roztlučeme v hmoždíři a utřeme. Med rozmícháme s vodou a vanilkovým cukrem, přidáme rybízový...
Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nadrobno nakrájíme. Jahody nasypeme do mixéru, rozmixujeme, přidáme jablko a agar. Hmotu rozprostřeme na...