Tlakový hrnec

Tlakový hrnec je v současné době běžným vybavením téměř každé kuchyně, ale často se vevyužívají všechny možnosti jeho použití. Tlakové hrnce v každém případě šetří čas, energie a také peníze. Pokud chcete vyměnit starý nebo koupit nový tlakový hrnec, není důležitý jen jeho obsah, ale i síla dna, mechanismus těsnění a bezpečnostní prvky. Moderní tlakové hrnce navíc mají i mnoho různého příslušenství a mnohem větší možnosti jejich použití. 

 

Seřadit
Nalezeno 19 receptů
Zobrazení

Maso opereme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli a celý pepř. Vaříme, nejlépe v tlakové hrnci, doměkka. Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Doprostřed každého plátku masa dáme zelí. Maso srolujeme a propíchneme jehlou, aby plátek držel pohromadě. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

V octové vodě omyjeme pomeranče, nakrájíme i s kůrkou na kousky a dáme do tlakového hrnce. Přidáme kyselinu citronovou, přilijeme litr vody,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu. Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Silnější kotlety opláchneme, rozřízneme naplocho až ke kosti, lehce naklepeme, vnitřní část osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme čtvrtinou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Kolena omyjeme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vše uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka. Měkká kolena vyndáme, necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka. Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Cibuli oloupeme a nasekáme, květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev, brambory celer a kedluben oloupeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního). Po uvaření drštěk si připravíme základ z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na silnější plátky játra, ledvinky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Uvařenou rýži, mleté hovězí maso, jemně nakrájené rajče a skořici smícháme v misce, podle chuti osolíme a opepříme. Cukety omyjeme, jeden konec...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

V misce smícháme mleté maso s vajíčkem, podle chuti opepříme, osolíme. Uděláme malé kuličky, ty v pánvi na oleji opečeme do zlatova. Hovězí maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Petrželku i pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a malý celer také oloupeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Omyté hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu. Vývar slijeme do jiného hrnce,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Žaludky omyjeme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, snítku libečku, mrkev, celer a sůl. Hrnec uzavřeme...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min

Do vhodné nádoby vlijeme vodu, přidáme nalámanou čokoládu a rozpustnou kávu. Zakryjeme alobalem a vložíme do napařovacího košíku v tlakovém hrnci....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Špalíček z vysoké roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky silné 2 cm. Tučné okraje na několika místech nařízneme, vložíme je mezi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist