Málo cholesterolu
Cholesterol je látka, která ve vyšší hladině ohrožuje činnost srdce a krevního oběhu. Pokud potřebujete snížit hladinu cholesterolu v krvi, pak vám mohou samozřejmě pomoci i jídla, která cholesterol obsahují v malé míře nebo vůbec - a recepty na ně najdete právě zde.
Podívejte se na další důležité informace o cholesterolu a jeho účincích na lidský organismus.
Dáme opékat topinky do toustovače nebo trouby, a mezitím rozkrojíme zralé avokádo a vyjmeme pecku. Když jsou toasty opečené, namažeme je dužinou z...
Do bešamelové omáčky přidáme lžičku rajčatového protlaku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme.
K majonéze v porcelánové míse postupně přimícháváme hořčici, nasekanou šalotku, posekaný estragon, rozsekanou chilli papričku, jemně sekanou...
V litru vody rozpustíme mouku, přidáme citronovou šťávu a sůl. Blanc je druh bujónu, ve kterém vaříme některé potraviny, např. drůbky, černý kořen...
Omyté, neloupané žampiony nadrobno nasekáme. Rozpustíme máslo, přidáme citronovou šťávu a vložíme připravené žampiony. Zvolna dusíme pod pokličkou...
Očištěné řapíky celeru nakrájíme na kratší nudličky. Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli. Nalijeme ji na celer, salát upravíme na...
Čekankové listy omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na kostičky. Majonézu zředíme citronovou šťávou, ochutíme cukrem,...
Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a osušíme. Sardelovou pastu smícháme s hořčicí a octem, po kapkách všleháme olej. Zálivkou přelijeme listy...
Očištěný květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme je a nakrájíme na kousky. Připravený květák zalijeme zálivkou ze 3 lžic vody, oleje, octa,...
V hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme koriandr, přisypeme očištěnou, na kousky pokrájenou mrkev a oloupanou, nakrájenou cibuli. Vaříme asi 15...