Málo kalorií
Jídelníček na hubnutí si z receptů v této části sestavíte snadno a rychle. Najdete zde chutná a nízkokalorická jídla, v kterých jsou hlavní ingrediencí například ryby, drůbeží maso, těstoviny, zelenina a různé další potraviny, vhodné pro diety.
Vynikající pomůckou pro hubnutí je kalorický deník - vyzkoušejte ho!
Sušené fazole propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou. Přidáme cibuli, překrojenou...
Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých...
Čerstvé vinné listy ponoříme na minutu do vroucí vody. Vyndáme, osušíme. Nakládané listy omyjeme a namočíme do misky s teplou vodou cca na 5 minut,...
Dáme opékat topinky do toustovače nebo trouby, a mezitím rozkrojíme zralé avokádo a vyjmeme pecku. Když jsou toasty opečené, namažeme je dužinou z...
Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme prolisovaný česnek a...
Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne. Bulgur...
Pevný sojový tvaroh-tofu nakrájíme na půlcentimetrové kostky, pórek na šikmé kolečka a listy mořské řasy nori na tenké proužky. Všechny suroviny...
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme ve vývaru doměkka. Vyndáme, prolisujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru. Polévku...
Z čerstvých fíků odřízneme vršky, ale neloupeme. Nakrájíme na čtvrtky, neprořízneme zcela, rozevřeme jako květ a postavíme na mísu. Na fíky...
Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a bílou dužinu. Dlaní papriky zploštíme a slupku potřeme olejem. Vložíme na mřížku pod gril....
Horní část křídel odstraníme v kloubní části. Černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a necháme stát. Ve woku rozpálíme olej, přidáme utřený česnek...
Krevety povaříme pár minut v horké vodě, poté je vyloupeme (celé kromě koncových částí), vložíme do mísy s marinádou připravenou z utřeného česneku...
Ve woku rozpálíme olej, vlijeme rozšlehané vejce a sojovou omáčku a vaříme, až se vejce začne srážet. Přidáme dušenou a dobře usušenou rýži,...
Hrachové lusky vložíme do rozpáleného oleje a asi 1 minutu smažíme. Vyndáme a přidáme je k oloupaným burským oříškům. Z pánve vylijeme všechen...
Zázvor a česnek nasekáme, smícháme s 2 lžícemi škrobu, jedlou sodou, solí, pepřem a cukrem. Syrové krevety oloupeme a odstraníme červenou žílu...
Vykostěné kuřecí maso smícháme se sojovou omáčkou, brandy, solamylem, solí a pepřem. Zahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme celý česnek. Smažíme...
Artyčoky očistíme, seřízneme stonky na délku 5 cm a zbavíme je tuhých vnějších listů. Z každého artyčoku odřízneme horní čtvrtinu listů. Směrem od...
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme, osušíme. Pánev naplníme do jedné třetiny olejem a rozpálíme. Brambory osmahneme do zlatova...
4 stroužky česneku utřeme, zbylé dva nakrájíme na tenké plátky. Houby rozkrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou. V pánvi rozpálíme olej...
Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli. Tresku dáme do hrnce s...
Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat. V míse smícháme se 1...
V menším hrnci přivedeme k varu ocet, vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří polovina objemu. Necháme vychladnout, přimícháme olivový olej, poloviční...
Škeble namočíme asi na 1 hodinu do slané vody. Propláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme. Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme napůl a...
Plátky tuňáka zalijeme citrónovou šťávou, přidáme polovinu nasekané petržele, sůl a dobře promícháme. Necháme 15 minut marinovat. Na hlubší pánvi...
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a necháme 20 minut rozležet. Oloupanou...
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech. Šalotky a česnek oloupeme a přidáme k rajčatům, posypeme mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě na...
Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout. Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a...
Topinambury oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme 8-10 minut, až změknou. Vodu slijeme, hrnec přiklopíme a dáme zpět na vypnutý sporák. Necháme...
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby, přidáme chilli papričky serano. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60...
Čajot (nebo salátovou okurku) oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Meloun galia rozřízneme a vyndáme semínka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme...
Zahřejeme pánev se silným dnem, přidáme syrová semena dýně a pražíme nasucho za stálého míchání, až začnou pukat. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a...
Chilli papričku fresno napíchneme na špíz a opečeme nad ohněm, až ztmavne. Vložíme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut zapařit. ...
Čerstvé zelené chilli opečeme na mírném plameni, až se slupky ožehnou a naskočí puchýře. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. ...
Rýži dáme do velké ohnivzorné mísy a zalijeme jí vařící vodou, aby byla ponořená. Zamícháme, necháme 10 minut stát. Přecedíme, propláchneme...
Na salsu smícháme pokrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, limetkovou šťávu, svazek čerstvého, nasekaného koriandru, sůl, jemně nakrájenou...
V pánvi rozpálíme olej na maximum, přidáme kukuřičná zrna na popcorn, zakryjeme a ztlumíme oheň. Po několika minutách začne kukuřice pukat, občas...
Kuřecí prsa bez kůže a kostí nakrájíme na proužky 2 cm široké a vložíme je do mísy. Přidáme limetkovou šťávu, cukr, oregano, mleté čili a skořici....
Čili papričky nalámeme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut máčet, pak obsah mísy vlijeme do mixéru, přidáme česnek, hřebíček...
Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka. ...
Rybu opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče. V misce smícháme limetkovou šťávu, drcený česnek, oregano a sůl. Směsí polijeme rybu. Troubu...
Kvajávy rozkrojíme napůl, měkkou dužinu se semeny dáme na síto vložené nad mísu, kvajávy protlačíme sítem, semena a slupky vyhodíme a dužinu...
Šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče dáme do mělké porcelánové mísy do které se vejdou všechny porce ryby. Přidáme limetovou šťávu, víno, olej,...
Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3cm. Vaříme je v osolené vodě 10 minut, scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. ...
V osolené vodě uvaříme fazole nebo hrách asi 15 minut, doměkka. V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme...
Dýni nakrájíme na velké díly, vyjmeme semena a vlákna. Vložíme do pekáče a pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s čili omáčkou. V misce smícháme...
Nopalitos vložíme do mísy, zalijeme je vodou, aby byly ponořené, necháme 30 minut stát, slijeme, vyměníme vodu a máčíme ještě 30 minut. Papriku...
Čajoty oloupeme, překrojíme, vyjmeme semena a vložíme do vroucí vody. Snížíme teplotu, vaříme 20 minut, až čajoty změknou. Slijeme, necháme...
Lilek očistíme, nakrájíme na centimetr silné plátky, cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme. Ve větší pánvi rozpálíme olej,...
Čekanku rozpůlíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na 1 cm široké proužky. Pomeranč rozpůlíme, jednu polovinu odložíme, druhou oloupeme a z dílků...
Větší rajče rozčtvrtíme, vyjmeme semena a dužinu nakrájíme na proužky. Cherry rajčata na spodní straně odkrojíme a vydlabeme. Osolíme, opepříme a...