Málo sodíku
Sodík je pro tělo velmi důležitá minerální látka, s kterou se v gastronomii setkáváme především v soli. Pokud je sodíku v organismu nadměrné množství, působí zdravotní problémy - především vysoký krevní tlak - hypertenzi. Pokud tedy nějaké takové problémy máte, zde najdete recepty, které jsou pro vás ideální.
Podívejte se na další informace, jak snížit spotřebu soli a ochránit srdce a krevní oběh.
Plátky jater na okraji nařízneme, potřeme utřeným česnekem, posypeme majoránkou a mírně osolíme. Obalujeme ve strouhance a pečeme na oleji. Při...
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme vínem a citronovou šťávou a dusíme na másle. Plátky jater zprudka opečeme na oleji, mírně osolíme a...
Změklé máslo smícháme s plnotučnou hořčicí, sardelovou pastou a paprikou. Přidáme nastrouhaný sýr a smetanu. Plátky selského chleba natřeme...
V rendlíku smícháme vodu a cukr. Přivedeme k varu a mícháme, až se cukr rozpustí. Pak do vody vložíme řezy ze čtyř oloupaných broskví a vaříme při...