České
České restaurace už prostředím, kvalitou obsluhy i jídel a nápojů ve většině případů nezůstávají pozadu za zahraničními. Pokud si chcete doma uvařit některé z jídel, které v předních českých restauracích servírují, můžete využít recepty v této části.
Uvařte si doma třeba jako v Sasazu, hotelu Intercontinental nebo Alcron, restauraci Zlatá Praha, Le Terroir a dalších. Pokud chcete, aby konečná chuť jídel byla skutečně dokonalá, používejte kvalitní potraviny a také vhodné kuchyňské vybavení a potřeby.
Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět,...
Teplé ovoce: Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění...
Ančovičky vykostíme, salát frisée natrháme na kousky a vše osolíme a opepříme. Oloupeme a zpěníme na oleji nakrájený česnek s rozmarýnem. ...
Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme sušené...
Lilek pokrájíme na plátky, obalíme v mouce a na olivovém oleji, opečeme do zlatova. V hrnci zpěníme na másle nakrájenou šalotku, rozsekaný česnek...
Žeberních kostí zbavíme filety z candáta a nakrájíme na porce po 200 g. Polovinu másla rozehřejeme ve woku. Osušíme filety, osolíme, poprášíme...
Vykucháme mořské vlky, zbavíme je žaber a šupin. Do břicha dáme rozmarýn. Tuhý sníh vyšleháme z bílků a smícháme ho se solí. Ryby dáme do pekáče,...
Limetkovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman, sůl a pepř smícháme a dáme stranou. Vznikne nám glazé. Nakrájený česnek...
V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v...
Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, steakovým kořením, drobně nasekaným rozmarýnem, worcesterskou omáčku a olivovým olejem. Umytý...