Jaroslav Sapík

Recepty šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, kterého znáte i z mnoha televizních pořadů, jsou v této části – vařte jako profesionálové!

Pokud chcete, aby vámi připravené jídlo mělo maximálně podobnou chuť, aroma i konzistenci jako když vaří Jaroslav Sapík, používejte kvalitní potraviny i ostatní ingredience a také vhodné kuchyňské vybavení a potřeby.

Seřadit
Nalezeno 96 receptů
Zobrazení

Silnější plátek šunky nakrájíme na pruhy a vložíme do máslem (20 g) vymazaného pekáče. Sterilovaný chřest necháme okapat, rozvrstvíme ho na šunku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Kedlubny omyjeme a oloupeme. Potom je nakrájíme na tenčí plátky a ty ještě na nudličky. Lehce posolíme, popepříme a jemně promícháme. Kopr nasekáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Jednu cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vmícháme do připraveného zelí, dále k němu přidáme kávovou lžičku kmínu a cukru, špetku soli, špetku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Připravíme si středně velký kastrol, do kterého vložíme máslo. Pozvolna rozpouštíme a k rozpuštěnému máslu přidáme hladkou mouku. Vymícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vepřová játra a vepřový bok dvakrát pomeleme. Pak pomleté maso vložíme do kuchyňského robotu a přidáme k nim smetanu ke šlehání a vejce....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Orestujeme zprudka na másle. Posypeme kmínem a stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Obojí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Perličku očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. Její prsní část pomocí ostrého špikovacího nože prošpikujeme plátky slaniny nakrájenými na proužky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Připravíme větší hrnec s vodou a vložíme do něj omytou hovězí oháňku a morkovou kost zabalenou do alobalu. Tím zabráníme tomu, aby morek během...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Nachystáme škvarky, nasypeme je do mlýnku a umeleme. Nemáme-li k dispozici mlýnek, můžeme je umixovat v mixéru. Dva stroužky česneku prolisujeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Očištěný a omytý pórek nakrájíme na přibližně 2 centimetry dlouhé špalíčky, ty potom na drobné nudličky. Česnek rozkrájíme na tenké plátky, mrkev...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očistíme husí prsa, osolíme je a okmínujeme. Na pánev vložíme lžíci husího sádla a rozpálíme. Vložíme kůží dolů husí prsa a prudce je z obou stran...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Matjesy nakrájíme na kousky. Obě cibule, jak bílou, tak červenou, nakrájíme na tenká kolečka. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké dílky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Sušené ovoce nasypeme do menšího hrnce a zalijeme rumem. Z jednoho chemicky neošetřeného citronu odkrájíme kůru, nakrájíme nadrobno a přidáme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Připravíme hrnec, do kterého vložíme lžíci sádla. Na sádlo nasypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Očistíme si jehněčí kolínka. Slaninu si rozkrájíme na klínky a pomocí špikovacího nože s ní prošpikujeme kolínka. Lehce je osolíme a opepříme. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku. Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

V misce smícháme olej, sůl, pepř, hořčici a citronovou šťávu. Na talíř natrháme salát a vše pokapeme dresingem z misky. Raka vložíme do vroucí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Ve vodě očistíme fazolové lusky, na chvilinku je ponoříme do horké osolené vody, vyndáme a vložíme pro změnu do vody studené. Lusky poté nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Připravíme si pánev, na kterou vlijeme olej. Vhodíme na něj asi polovinu množství slaniny, kterou jsme předtím pokrájeli na kostičky. Slaninu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Nejprve začneme připravovat omáčku - v hrnci si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Vložíme rajský protlak,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do jednoho kastrolu dáme vařit ve vodě brambory ve slupce, do druhého kastrolu omytou, neoloupanou řepu. Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Brambory uvařené ve slupce oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle nebo prolisujeme přes síto. K bramborám přidáme 5 prolisovaných stroužků...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Dvě hodiny před započetím vaření do studené vody namočíme houby. Cibuli nasekáme nadrobno a vložíme na olej do kastrolu. Počkáme, než cibulka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Baby karotku očistíme, opláchneme a nakrájíme na špalíčky široké asi půl centimetru. Lehce osladíme. Vložíme na pánev s rozpáleným máslem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Uzené maso pokrájíme na menší kostičky a vložíme na pánev, kde masové kostky na rozehřátém sádle orestujeme. Cibule nakrájíme na kolečka, pokud je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Obojí necháme zesklovatět na másle. Mírně zasypeme dětskou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hovězí svíčkovou osolíme. V hmoždíři roztlučeme nahrubo pepř a maso v něm obalíme. Vložíme na pánev, kde jej na oleji ze všech stran zprudka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

Ve středním hrnci s vodou uvaříme vepřová ouška. Necháme je provářet asi půl hodiny, potom je hotová vyndáme. Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Do hrnce vložíme máslo a rozpustíme je. Přisypeme kmín a mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vodou a přidáme oškrábané, na menší kostky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Holoubata opatrně vykostíme, přeřízneme napůl, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso z kuřecích prsou dvakrát pomeleme v mlýnku, osolíme a opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Chřest omyjeme a oloupeme. Spodní část, která by mohla být příliš tuhá, odlomíme. Do hrnce vlijeme vodu, přidáme do ní lžíci cukru a nastrouhanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Připravíme dresink. Do misky vložíme lžíci majonézy a 2 lžíce zakysané smetany. Promícháme, přidáme cukr, sůl a podle potřeby také citronovou šťávu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Kůzlečí maso rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, Vložíme do kastrolu na olej a rychle opečeme, dokud se nezatáhne. Šalotku nasekáme nahrubo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 145 min

Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme ho, cibuli nasekáme nadrobno a vsypeme ji na máslo. Když cibule zesklovatí, zalijeme ji vývarem, který jsme si...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Připravíme maso. Naklepeme ho pěstí, zasypeme pepřem drceným nahrubo. Potřeme olejem a přidáme libeček, tymián a petrželovou nať. Uložíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nakrájíme je nahrubo. Očištěné topinambury rozkrájíme na plátky. Plátky topinabur naskládáme na pánev, kam...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Krémový kozí sýr rozmícháme, lehce posolíme a popepříme. Vymačkáme šťávu ze 2 citronů, přidáme k ní do misky lžičku cukru, lžíci olivového oleje,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Mleté vepřové maso smícháme v misce s pepřem a solí, k němu rozklepneme vejce, přisypeme hladkou mouku, strouhanku, majoránku. Oloupeme cibuli a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Připravíme pánev, na které rozpustíme máslo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli i česnek vložíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Plátky vepřové krkovice naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Veku nakrájíme na malé kostičky, osolíme a mírně posypeme mletým muškátovým oříškem....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Hovězí svíčkovou naškrábeme nebo nameleme. Osolíme. K masu potom přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, 2 lžíce hořčice, 1 lžičku worchesteru a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě. Na tenké nudličky si pokrájíme telecí maso a lehce ho osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Smetanu ke šlehání si ušleháme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na malé kousky a promícháme s ušlehanou smetanou, přidáme 1 lžičku cukru a špetku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Uzený jazyk si rozkrájíme na malé nudličky, kousek si ho potom necháme stranou na ozdobu. Jarní cibulku si nasekáme na kolečka a část si také...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do kastrolu vložíme sádlo, necháme ho rozehřát, přisypeme kmín a vložíme oloupanou, nadrobno posekanou cibuli. Koňský salám oloupeme, nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Polovinu množství slaniny rozkrájíme na menší klínky a prošpikujeme jimi srnčí kýtu. Opepříme ji a osolíme a protáhneme kýtou ještě snítky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Chřest rozkrájíme na stejně velké kousky a vložíme do hrnce s drůbežím vývarem. Vaříme 10 minut. Pak do polévky přidáme ještě větší část smetany a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Sterilovanou kapii a cibuli scedíme, lák si necháme stranou. Smícháme ho s octem, opepříme, osolíme, přidáme hořčici a rajčatový protlak....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist