Zahraniční
Recepty mnoha předních zahraničních kuchařek a kuchařů jsou v této části. Najdete mezi nimi například recepty od autorek i u nás známých kuchařských knih Nigell Lawsonové nebo Reine Sammut,ale také hvězd televizních pořadů o vaření Jamie Olivera a i u nás oblíbeného Emanuela Ridi.
Pokud chcete, aby vámi připravené jídlo mělo maximálně podobnou chuť, aroma i konzistenci jako od profesionálů, používejte kvalitní potraviny i ostatní ingredience a také vhodné kuchyňské vybavení a potřeby.
Žampiony s plochým kloboukem očistíme, klobouky použijeme a nožky odložíme. Potom nastrouháme čedar. Vezmeme dva krajíce toastového chleba a mírně...
Sušené švestky bez pecek zalijeme horkou vodou a necháme pár minut namáčet. Scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Plátky slaniny...
V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a 5 minut podusíme....
Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Brambory oškrábeme,...
Dáme ohřát hnědý kuřecí vývar. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a bobkové listy a za občasného...
Omytá masitá rajčata nakrájíme na plátky, nejlépe vroubkovaným nožem. Plátky rozložíme na talíře. Bochánek mozzarelly rozkrojíme na poloviny a...
Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Do nízkého hrnce s horkou vodou...
V míse jogurt, nastrouhaný kokos a smetanu vyšleháme do mírného zhoustnutí. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozložíme je na dno...
Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a...
V míse důkladně smícháme vločky, mouku, droždí a sůl. Pak přilijeme mléko a vodu, vše promícháme a vytvoříme těsto, která má konzistenci husté...