Shahaf Shabtay
Recepty, podle kterých vaří šéfkuchař Shahaf Shabtay jsou v této části – vařte s nimi i vy jako profesionálové!
Pokud chcete, aby vámi připravené jídlo mělo maximálně podobnou chuť, aroma i konzistenci jako když vaří Shahaf Shabtay, používejte kvalitní potraviny i ostatní ingredience a také vhodné kuchyňské vybavení a potřeby.
Příprava thajské chilli omáčky: Do kastrůlku vlijeme 2 dl vody, přisypeme cukr, zamícháme. Přimícháme na tenké kolečka nakrájené chilli papričky,...
Mrkve očistíme, pomeranče oloupeme. V odšťavňovači z nich vymačkáme šťávu. Obě šťávy přelijeme do vhodné kuchyňské nádoby, smícháme s kokosovým...
Nejdříve připravíme těsto na placky, které po přípravě necháme 120 minut přikryté odpočívat. Těsto: Do misky vsypeme mouku, přisypeme cukr,...
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní oloupané hrušky. Přisypeme cukr, pepř, přidáme kurkumu. Přilijeme hruškový džus, zázvorový sirup, přiklopíme...
Do džbánu vymačkáme šťávu z citrónu, přidáme nakrájené stonky koriandru, čokoládový sirup a zamícháme. Přilijeme hruškový džus, bílý rum, nakonec...
Mořského ďasa rozkrojíme na čtyři 50g porce, které ještě rozkrojíme na půlky. Připravené kousky ďasa osolíme, opepříme a povaříme na páře 15 minut....
Maso omyjeme, dáme do hrnce. Přidáme oloupaný česnek, drobně nakrájený zázvor, přisypeme cukr, vlijeme sojovou omáčku, nakonec přimícháme med a vše...
Uvaříme černý čaj, který ve větším džbánu odložíme do lednice vychladnout. Do šejkru dáme led, vlijeme zázvorový sirup, mangový a ananasový džus,...
Nejdříve připravíme omáčku na salát, kterou dáme na dvě hodiny do lednice. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme jen 1 minutu v...
Hovězí svíčkovou a zadní maso umyjeme, nakrájíme na kousky, na masovém strojku pomeleme a dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou nať z jarní...
Nejdříve na strojku na mák rozemeleme černá sezamová semínka a necháme je stranou k dalšímu použití. Do mixéru vsypeme cukr, přidáme žloutky a...
V hrnci s vodou uvaříme kuřecí maso doměkka. Rýžové nudle vsypeme do studené vody v jiném hrnci, necháme je namočené 5 minut a scedíme. Fazolové...
Krevety vyloupneme, necháme jim ocasy a dáme do misky. Posypeme je solí, pepřem, rozdrceným česnekem, vše dobře promícháme a dáme na 20 minut do...
Dvě ryby pražma, kterým se také říká doráda, očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom vybereme kosti a dorády po délce rozřízneme na...
Květák opláchneme pod studenou vodou, rozdělíme na růžičky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka. Šalotku nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme...
V teflonové pánvi stálým mícháním rozpustíme máslo, 70procentní čokoládu a nutellu. Do rozpuštěných surovin přisypeme rýžové burizony a vše dobře...