Egypt

Egypt je oblíbenou turistickou destinací a mnozí typickou kuchyni této země znají. Některé potraviny a ingredience, které se v Egyptě používají, jsou běžné i v dalších oblastech celého světa a samozřejmě i Evropy.

V Egyptě se velmi často připravuje například kuřecí a jehněčí maso, rýže, čočka, fazole nebo cizrna. V této části jsou recepty na tradiční egyptská jídla z potravin, které jsou u nás běžně k dostání. Určitě si z nich vyberete a zpestříte si svůj jídelníček.

Seřadit
Nalezeno 21 receptů
Zobrazení

Datle podélně nakrojíme tak, aby zůstaly vcelku a vypeckujeme. Ořechy nasekáme najemno, smícháme s moučkovým cukrem, máslem a růžovou vodou. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z melounu vybereme jadérka a nakrájíme jej na kousky. Smícháme s želírovacím cukrem, citrónovou šťávou a kůrou. Zakryjeme a necháme asi 4 hodiny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme sladké brambory nakrájené na kostky. Nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kari pastu a dozlatova osmahneme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté maso odblaníme, zbavíme tuku a naložíme na několik hodin do marinády. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, zázvoru a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Mleté maso promícháme s jemně nakrájenou cibulí. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs namačkáme na grilovací...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytou kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, promneme ve směsi rozšlehaných vajec, Solamylu a soli. Necháme chvíli odležet. Maso vložíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Namočíme je do osolené vody asi na 1 hodinu. Plátky vyjmeme, osušíme, obalíme v polohrubé mouce a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Do hrnce nalijeme 250 ml vody, osolíme a dáme vařit. Přidáme kuskus, krátce povaříme, odstavíme z plotny a necháme 5 - 10 minut bobtnat. Před...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Fíky očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Dva fíky odložíme stranou, ostatním vykrojíme bubáky a plody nakrájíme na tenká kolečka. Tofu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Mrkev očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozpálíme lžíci oleje a mrkev na něm orestujeme. Zalijeme vodou, ochutíme solí a za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Oloupeme brambory, rozčtvrtíme a v osolené vodě vaříme 20-25 minut. Mezitím oloupeme česnek a cibule, nakrájíme nahrubo a cca 5-7 minut orestujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Do hrnce nasypeme mleté oříšky, cukr a mouku. Postupně přidáváme mléko a za stálého míchání zvolna zahříváme. Vaříme, dokud nevznikne hustý krém....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyjeme a osušíme oškrábané cukety a mrkve, poté je nakrájíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Kousky zeleniny promícháme s bobkovým listem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Masox rozpustíme v horké vodě a necháme krátce provařit. Vejce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Cizrnu namočíme alespoň na 3 hodiny do 1 l studené vody. Změklou slijeme přes síto, propláchneme a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné a vykuchané sardinky osolíme, okmínujeme a usmažíme v pánvi na oleji z obou stran dozlatova. Lístky bazalky posekáme najemno, polovinou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno. Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přimícháme cibuli s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist