Egypt
Egypt je oblíbenou turistickou destinací a mnozí typickou kuchyni této země znají. Některé potraviny a ingredience, které se v Egyptě používají, jsou běžné i v dalších oblastech celého světa a samozřejmě i Evropy.
V Egyptě se velmi často připravuje například kuřecí a jehněčí maso, rýže, čočka, fazole nebo cizrna. V této části jsou recepty na tradiční egyptská jídla z potravin, které jsou u nás běžně k dostání. Určitě si z nich vyberete a zpestříte si svůj jídelníček.
Očištěné a opláchnuté ryby nakrájíme na porce, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a opečeme na tuku. Přidáme na malé kousky nakrájený...
Vařené a oloupané batáty nakrájíme na nudličky, přidáme oloupané ovoce, taktéž pokrájené na nudličky. Vmícháme červenou papriku nakrájenou na...
Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou...
Lilky propícháme ze všech stran vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů C cca 30 min doměkka. Necháme vychladnout. Mezitím oloupeme...
Cibulky očistíme, opláchneme, světlé části nasekáme najemno. Česnek rovněž nasekáme. Obojí společně orestujeme na 2 lžících přepuštěného másla....
Fazole necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Z cibulí oloupeme slupky a ty dáme spolu s vejci do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce olivového oleje,...
Olivy rozpůlíme a vypeckujeme - 4 dáme stranou na ozdobu, mandle a omytou nať petržele nasekáme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Poté 4 celé...
Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní...
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké....
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není...