Indie
Recepty na typická jídla kuchyně Indie vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Indické jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Základ stravy v Indii tvoří potraviny, které se zde pěstují - především rýže, obiloviny, fazole a také subtropické a tropické ovoce - banány, mango, citrusy...
Cibuli nakrájíme na plátky. Smícháme mouku a kypřící prášek. Přidáme kari pastu, nasekanou chilli papričku a sůl. Vlijeme 150 ml vody. Do...
Mrkve oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Krájíme zešikma, abychom měli větší tenké plátky. Tyto plátky zakápneme olivovým olejem a...
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku,...
Ve velké pánvi na oleji zprudka orestujeme všechno koření (kromě soli a čerstvého zázvoru.) Po 1 minutě restování přidáme jemně nasekanou cibuli,...
Mouku smícháme s kypřicím práškem a špetkou soli a vetřeme máslo. Přidáme trochu vody a vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě části a vyválíme na...
Jogurt, kari koření, papriku, skořici, pepř a sůl dobře rozmícháme. Vzniklou směs dáme vychladit. Jogurt podáváme k pečenému masu a drůbeži.
Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 sklenic rozdělíme hřebíček, skořici a nové koření. Do obou sklenic rozdělíme horkou filtrovanou...
Čokoládu nastrouháme a společně s cukrem, vanilkou, smetanou a trochou vody zahříváme, dokud se nerozpustí. Poté dolejeme hotovou černou kávou a...
Med dobře rozmícháme v mléce, vlijeme do jogurtu a pečlivě rozkvedláme. Medový jogurt podáváme vychlazený.
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a...