Izrael (židovský)
Recepty na typická jídla kuchyně Izraele vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Základem kuchyně je jehněčí, hovězí a drůbeží maso, brambory, obilniny, kuskus a bulgur, ze zelininy především rajče. Izraelské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu opatrně vydlabeme tak, aby pod slupkou zůstal alespoň 1 cm dužiny. Avokáda oloupeme, vypeckujeme a...
Avokáda oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Grapefruity oloupeme včetně bílé slupky a nakrájíme na kostičky. Ovoce vsypeme do mísy a...
Na lžíci oleje opečeme cuketu nakrájenou na tenké plátky. Cuketa by měla být opečená do zlatova, ale stále ještě tvrdkavá. Mezitím, co se cuketa...