Libanon
Recepty na typická jídla kuchyně Libanonu vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Základem jídel je drůbeží maso, olivy, ze zeleniny především rajče a z ovoce citrusové plody. Libanonské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní na proužky pokrájené maso, osolíme, promícháme, přidáme ještě 2 dl vody a dusíme pod...
Troubu rozehřejeme na 200 °C. V zapékací misce rozehřejeme olej, přidáme cibuli, drcený česnek, chilli, papričky, kmín a koriandr. Smažíme zvolna 2...
Oloupanou cibuli a česnek drobně pokrájíme. Omytou petrželovou nať nadrobno posekáme. Do mísy dáme pomleté hovězí maso, přidáme k němu cibuli,...
Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme asi 15 minut zvolna vstřebat vodu a nabobtnat. Potom přilijeme olej a citronovou šťávu,...
Nejprve připravíme pistácie. Asi dvě třetiny najemno umeleme a na suché pánvi opražíme. Zbytek nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme, osušíme,...
Chlebovou placku nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky a nasucho osmahneme na rozpálené pánvi. Jarní cibulky očistíme a najemno nasekáme. Okurku,...
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku podusíme oloupané šalotky a česnek. Kardamom...
Smícháme koření, drcený česnek, olivový olej a polovinu citronové šťávy. Do marinády dáme na řízky nakrájené maso, promícháme, uložíme přes noc v...
Bulgur v míse přelijeme vodou a necháme asi 15 minut stát. Scedíme a lehce vymačkáme. Bulgur vložíme do čisté mísy a přidáme nasekanou mátu,...
Cizrnu na alespoň 1 hodinu namočíme, pak ji scedíme, v hrnci zalijeme čerstvou studenou vodou a uvaříme doměkka. Uvařenou přelijeme přes síto,...