Austrálie a Nový Zéland
Austrálie a Nový Zéland jsou vzdálené země a jejich kuchyně je u nás poměrně neznámá, a to i přesto, že mnohé ingredience se běžně používají v celém světě včetně Evropy.
Základními potravinami v kuchyni Austrálie a Nového Zélandu jsou především ryby a mořské plody, ale i kuřecí a jehněčí maso – a to v mnoha opravdu velmi chutných úpravách. Recepty najdete v této části a mimo jiné si podle nich můžete připravit například i originální australský chléb, případně australské lívance a další typická australská jídla, která vás zcela jistě zaujmou nejen svojí chutí.
V misce smícháme med a sójovou omáčku. Kukuřičné lupínky a sezamová semínka najemno rozdrtíme v mikrotenovém sáčku. Očištěná a omytá kuřecí...
Celé kloboučky větších žampionů podusíme na oleji, osolíme a opepříme. Na plátky toastového chleba nebo veky klademe podušené kloboučky hub a...
Fazole večer před vařením zalijeme dostatečným množstvím vody, necháme namočené do druhého dne. Poté vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme...
Rybí filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje na kterém zpěníme...
Houby, slaninu, cibuli a papriky nakrájíme na větší kusy. Špejle pomažeme olejem a střídavě na ně napichujeme nakrájené suroviny. Když máme špíz...
Omyjeme papriky, rozkrojíme, odstraníme jadřince a pokrájíme na nudličky. Omytou cuketu pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. V...
Omyté filety z mořského jazyka osušíme, posypeme bílým pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Nakrájíme na kousky velikosti sousta a odložíme do mísy...
Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku kůží dolů, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. V polovině...