Chorvatsko
Recepty na typická jídla kuchyně Chorvatska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Základem jídel jsou ryby a různé maso, pro typickou chuť a aroma je důležité používání správného koření. Chorvatské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Bramboru neloupeme, nakrájíme ji na plátky asi 1 cm tlusté. Potřeme je rozpuštěným máslem a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20...
Vršky rajčat seřízneme, vnitřek vydlabeme. Okurku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme semena, okurky nakrájíme na drobné kostičky, cibuli krájíme na...
Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vyškrábneme semínka a pokrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme dýni a osmahneme. Cibuli...
Filety z mečouna nakrájíme na menší kousky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na malé...
Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno...
Červené a žluté papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme. Odstavíme a necháme vychladnout. ...
Filety z tresky a platýse nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme a trochu pokrájíme. Do...
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek na plátky. Sýr nahrubo nastrouháme, petrželovou nať...