Portugalsko
Recepty na typická jídla kuchyně Portugalska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. V portugalsku se velmi často připravují různé ryby a mořské plody, poměrně známé je i zdejší víno. Portugalské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Krůtí prsa opláchneme a nakrájíme na plátky - filátka. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na olivovém oleji. Cibuli oloupeme...
Mraženou směs lesního ovoce smícháme s griotkou, můžeme i přisladit. Piškoty srovnáme na dno mísy a zakryjeme ovocem. Mascarpone vyšleháme s...
Rýži zalijeme vodou a necháme asi 30minut vařit. Mezitím přivedeme k varu mléko s celou skořicí a kouskem citronové kůry, vlijeme do uvařené rýže...
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí prsa a osmahneme z obou stran. Přilijeme vývar, menší brambory ve slupce a zelený pepř. Pod pokličkou...
Toustový chléb, citrónovou kůru, petrželku, parmazán, máslo, sůl a pepř dobře promixujeme. Kuřecí paličku ořízneme nožem, aby maso zůstalo jen na...
Olivový olej, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, sůl a pepř smícháme a krevety do směsi naložíme minimálně na 20 minut. ...
Jahody rozmačkáme, přilijeme sirup z agáve nebo fruktózový a citrónovou kůru v kuse a za stálého míchání počkáme, až se tekutina odpaří a vznikne...
Důkladně smícháme mletý koriandr, chilli, prolisovaný česnek, sůl a olej. Potřeme krajíčky chleba a grilujeme dozlatova. Bílý jogurt smícháme s...
Do sklenice tzv.tumbleru dáme kostky ledu. V míchací sklenici smícháme všechny přísady a zalijeme led ve sklenici. Ozdobíme spirálkou z...
Malé brambory, nejlépe zámecké, omyjeme a ve slupce vaříme 10 minut. Osušíme, rozložíme na plech s pečícím papírem a každou zmáčkneme aby pukla. ...