Švédsko

Recepty na typická jídla kuchyně Švédska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Švédská kuchyně je poměrně rozmanitá a najdete v ní nejen vynikající polévky nebo ryby, ale třeba i různé lahodné moučníky a cukroví. Švédské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 166 receptů
Zobrazení

Lososové filety rozložíme na pracovní plochu, odstraníme kostičky a potřeme je směsí mořské soli, cukru a pepře. Kopr opláchneme, osušíme a nahrubo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu. Vyválíme plát...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Dva plátky lososa s kůží opláchneme studenou vodou a osušíme ubrousky. Do mělčí mísy položíme jeden plátek ryby kůží dospod. Maso lososa posypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny. Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko a prohřejeme. Rozdrobíme droždí, přidáme šafrán, zalijeme mlékem s máslem a důkladně promícháme. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu. Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rozinky spaříme horkou vodou a necháme chvíli stát. Zelené fazolky vaříme ve vroucí vodě 5 minut, scedíme, zchladíme. Čekanku rozkrojíme podélně a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Maso naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a plátky na ní osmahneme po obou stranách. Utřeneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Do teplé konvice nasypeme čaj, zalijeme vařícím mlékem a necháme asi 3 minuty stát. Scedíme a osladíme podle chuti.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist