Jižní Morava
Recepty na jídla, která nabízí především jižní Morava. Lednice, Valtice, Mikulov a další místa na jižní Moravě mají vynikající víno, ale i chutná jídla. Škvarkové placky, moravské frgále, cibulačka, uzené maso a další zdejší speciality jsou poměrně známé, ale zde najdete i mnoho dalších typických jídel z jižní Moravy. Určitě si z nich vyberete a pak budete velmi příjemně překvapeni nejen tím, jak se většina snadno připravuje, ale i jakou báječnou chuť mají.
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti...
Menší cibuli a 3 menší sterilizované okurky nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do misky společně s majonézou, kelímkem zakysané smetany,...
Maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s prolisovaným česnekem a nasypeme do pánve s rozpáleným sádlem. Pánev...
Roštěnky po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Teprve nyní osolíme, opepříme...
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na drobenku smícháme v míse polohrubou mouku,...
Tvrdý sýr a salám nakrájíme na větší kostičky. Žampiony očistíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny. V misce...
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové i hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a potřeme máslem. ...
Do kastrůlku dáme 100 g másla nakrájeného na kousky. Přisypeme mouku a zalijeme studeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladkou...
V pánvičce na 30 g másla osmahneme 8 vajíček. Potom je necháme vychladnout, přendáme do misky a smícháme se smetanou. Přidáme na kousky nakrájené a...
Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na osm dílků. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme studenou vodou a najemno ji nasekáme. V...