Krkonoše

Krkonošská kuchyně nabízí mnoho zajímavých a chutných jídel. Nejznámější je asi tradiční krkonošské kyselo, bramboráky nebo česnečka, vynikající je i cibulačka, rizoto s houbami nebo čočka na kyselo, vyzkoušet byste měli i medovec s marmeládou. Recepty na krkonošské speciality a mnohá další jídla, která Krkonoše nabízí, najdete v této části. Určitě si z nich vyberete a budete v mnoha případech příjemně překvapeni nejen

Seřadit
Nalezeno 310 receptů
Zobrazení

Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na středním struhadle nastrouháme, slijeme z nich vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme polotuhé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu2

Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Kroupy důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Houby namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Propláchnuté sušené houby, kmín a opláchnutý uzený bůček dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Krupky přebereme, spaříme horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Zvlášť si uvaříme oloupané brambory. Měkké brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupané brambory nastrouháme a zalijeme vroucím mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, tvaroh, vanilkový cukr a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Houby namočíme do 150 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Namočené houby doměkka uvaříme ve vodě, v níž byly...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Sušené houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vajíčka uvaříme natvrdo, cibuli jemně nakrájíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 48 min

Zelené menší smrkové šišky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a narovnáme je do větší láhve (nejlépe 2 litrové), zalijeme Staročeskou Žitnou ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Puškvorec pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme kořínky z oddenků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme je do láhve se Staročeskou Žitnou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Oddenky puškvorce nasbírané v červenci nebo v srpnu, kdy mají největší sílu (sbíráme je každý druhý rok), pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Modré plody jalovce vložíme do láhve Staročeské Režné. Uzavřeme korkovou zátkou a necháme uležet minimálně 3 měsíce - pokud možno v temnu a za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Pokud v dnešní době chceme připravit likér našich předků z Krkonoš - Honcovku, tak zakoupíme březovou šťávu z listí, (dříve se na jaře navrtával...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V míse si vyšleháme práškový cukr s vejcem a citronovou šťávou. Přimícháme hladkou mouku, 1 lžíci mletého zázvoru a v míse důkladně propracujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme 2 lžičky cukru krupice a necháme kvásek vzejít. Do mísy si...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

Do mísy si nasypeme moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou šťávu, citronovou kůru, mletou skořici a 2 lžíce šípkové marmelády. Směs dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V hrnci si svaříme mléko s máslem a solí a hned za stálého vmíchání do vařícího mléka nasypeme hrubou mouku. Nesmí se nám utvořit žmolky. Pak...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek. Směs dobře promícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V hrnečku si necháme vzejít kvásek z vlažného mléka (2.5 dl), kvasnic a cukru. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, vzešlý kvásek, 4 žloutky, 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Připravíme si kvásek: do hrnečku dáme 1 dl vlažného mléka, 1 lžičku cukru a 42 g čerstvého droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy si nasypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Do mísy dáme 250 g hladké mouky, špetku soli, 1 vejce, 20g vlahého rozpuštěného sádla a přibližně 2,5 - 3 dl dl vlahé vody. Těsto dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Sušené švestky bez pecek pokrájíme nadrobno a dáme je do hrnce s 0,5 -1 dl vody rozvařit. Při mírné teplotě a za častého promíchání je rozvaříme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Do mísy si dáme 300 g hladké mouky, do ní pokrájíme na malé kousky celou Heru, přidáme 9 lžic mléka, promícháme a rukama důkladně vypracujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V míse utřeme do pěny změklé máslo s vejci, práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Potom opatrně vmícháme jemně nastrouhaný puškvorec a mouku....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V hrnečku necháme vzejít kvásek: 1,5 dl vlažného mléka, 1 lžička cukru krupice, 20 g droždí. Do mísy si prosijeme polohrubou a hladkou mouku....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Škvarky pomeleme na masovém strojku. Omyté švestky vypeckujeme, pokrájíme na čtvrtky a v hrnci je chvilku (5-7 minut) povaříme s 0,3 dl vody, ale...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Vepřové škvarky a vlašské ořechy pomeleme a dáme do mísy. Přidáme k nim prosátou hladkou mouku, krupicový cukr, špetku soli, špetku skořice, špetku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Nejdříve si připravíme kvásek: smícháme 0.5 dl vlažného mléka s 20 g kvasnic s 1 lžičkou cukru. Do mísy si dáme polohrubou mouku, vaječné žloutky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Připravíme si nejdříve kvásek: do hrnečku si dáme 0.5 dl vlažného mléka, 50 g droždí s 1 lžičkou krupicového cukru a necháme v teple vzejít kvásek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Připravíme si nejdříve kvásek: do hrnečku si dáme 0.5 dl vlažného mléka, 20 g droždí s 1 lžičkou krupicového cukru a necháme v teple vzejít kvásek....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Do mísy dáme hladkou žitnou mouku (300 g), 250 g moučkového cukru, 2-3 lžíce tekutého medu, 1 lžíci mléka, 1 lžíci rumu, 1/2 kypřícího prášku do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Do mísy si dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, moučkový cukr, na kousky pokrájené tuhé máslo, med, vejce, vše promícháme a pomalým přiléváním...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Nejdříve si připravíme tvarohový krém a máslovou drobenku. Tvarohový krém připravíme tak, že do mísy dáme plnotučný měkký tvaroh, vanilku, omyté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do mísy si nastrouháme 1/2 hrnečku lískových oříšků a 1/2 hrnečku burských oříšků. Do hrnce si dáme 1 hrnek (2 dl) medu a postavíme ho na plotnu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Do mísy prosejeme hladkou mouku, dáme k němu pokrájené změklé máslo, moučkový cukr (20 g), 2 žloutky a 1 vanilkový cukr. Promícháme, dáme na vál a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytá jablka zbavená jadřinců nastrouháme i se slupkou nahrubo. Hrozinky omyjeme v sítu a necháme je odkapat. Den předem uvařené brambory ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist