Plzeňsko

Tradiční kuchyně Plzeňska vznikla především z chodských a šumavských jídel. Je pro ni typické vepřové maso, brambory, omáčky a knedlíky, hovězí guláš, jablečný závin – štrúdl, a samozřejmě pivo. Specialitou Plzeňského kraje jsou kynuté bramboráky. V této části najdete recepty na všechny uvedené a samozřejmě i mnohé další vynikající lahůdky z Plzně a okolí. Budete překvapeni, jak jednoduchá a rychlá je jejich příprava a jakou mají vynikající chuť.

Seřadit
Nalezeno 18 receptů
Zobrazení

V míse utřeme do pěny změklé máslo. Přilijeme k němu pivo, přidáme hořčici a nastrouhaný tvrdý sýr. Směs opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V míse utřeme do pěny tvaroh, přidáme k němu sýr a rozmačkáme ho vidličkou. Poté přisypeme nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou za stálého míchání podléváme studeným vývarem. Když máme v hrnci s jíškou všechen vývar, necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kysané zelí rozkrájíme na malé kousky. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Mírně vychladlé uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. V míse...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. Feferonky rozkrájíme na kousky. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Křen oškrábeme, omyjeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist