Holandsko

Recepty na typická jídla kuchyně Holandska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V holandské kuchyni se velmi často připravuje vepřové, hovězí, jehněčí a drůbeží maso i ryby, velmi častou přílohou jsou brambory a zelenina, především rajče.
Tradiční jídla Holandska budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 39 receptů
Zobrazení
Recept obsahuje video

Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou. Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu5

Růžové okvětní lístky – ozdobu na sladké dezerty si připravíme den předem. Z 1 vaječného bílku s 2 špetkami ztužovače na šlehačku vyšleháme sníh....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Troubu předehřejeme na 180C. Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu2

Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme jahody, odstraníme zelené okvětí a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 75 min Počet komentářů k receptu1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme. Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Do mísy dáme čokoládový nápoj v prášku nebo dvě lžíce kakaa a dvě lžíce cukru. Přidáme smetanu a vše vyšleháme na tuhou šlehačku. Podáváme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Na pracovní desce smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, změklým máslem, vejcem a cukrem. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme tužší...

4.4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu3

Hovězí svíčkovou opláchneme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu. Potom svíčkovou na zbylém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu. Potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Telecí játra opereme, odblaníme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Mírně je naklepeme a okraje nařízneme. Nakrájená játra opečeme na horkém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Smícháme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní suroviny a vmícháme mouku s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Vypracujeme hladké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očistíme kuřecí játra a opláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Osmahneme ji na másle, přidáme játra a podusíme. Vmícháme protlak,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Cukr utřeme se žloutky, přisypeme mouku, strouhanou citrónovou kůru /z jednoho citrónu/ a důkladně promícháme, potom přidáme tuhý sníh z bílků. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Všechny suroviny zpracujeme na řídké, vláčné těsto a necháme ho přes noc odpočinout. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Cukr, dvě vejce a změklé máslo utřeme, přidáme mouku a jedlou sodu. Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary nebo těsto...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vejce a cukr utřeme do pěny a vmícháme mouku. Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé placičky, posypeme anýzem a pečeme postupně ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Mladé listy špenátu přebereme, omyjeme a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Ocedíme a necháme okapat. Na hotový špenát umeleme trochu pepře a na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Čerstvý zelený hrášek uvaříme v osolené vodě s trochou cukru. Ocedíme a dáme okapat. Hrášek rozdělíme na talíře a na každou porci položíme kousek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Fazolové lusky omyjeme, zbavíme vláken a uvaříme v osolené vodě s trochou pepře doměkka. Lusky vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na talíř. Na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist