Holandsko

Recepty na typická jídla kuchyně Holandska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V holandské kuchyni se velmi často připravuje vepřové, hovězí, jehněčí a drůbeží maso i ryby, velmi častou přílohou jsou brambory a zelenina, především rajče.
Tradiční jídla Holandska budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 39 receptů
Zobrazení

Omytá rajčata nakrájíme na dílky, sýr na kostičky a vše podusíme. Osolíme a zalijeme vejci. Nakonec pokrm posypeme jemně nasekanou pažitkou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila. Do hustě...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a osolíme. Cibuli nakrájíme najemno. Do máslem vymazaného kastrolu vrstvíme střídavě brambory a cibuli. Vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Rozemeleme maso, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Necháme přes noc v lednici. Poté tvoříme malé placičky, které v trojobalu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Cukr a droždí promícháme s trochou vlažné smetany a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, sůl, citr. kůru a vzešlé droždí, promícháme, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Cukr a žloutky utřeme, přidáme mleté ořechy, strouhanku a sníh z bílků. Vše důkladně vymícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Konzervu sladkého kondenzovaného mléka Salko vaříme cca 2 hodiny ve vodě. Vznikne krémový karamel. Sušenky s máslem vyšleháme na tuhou hmotu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 170 min

Křehké těsto urovnáme do koláčové formy, zakryjeme alobalem a 10 minut předpečeme, odendáme alobal a dalších 10 minut dopečeme. Cukr a vejce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky, přidáme gorgonzolu pokrájenou na kostičky, pomeranč a grep nakrájené na plátky, ořechy opražené na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist