Holandsko

Recepty na typická jídla kuchyně Holandska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V holandské kuchyni se velmi často připravuje vepřové, hovězí, jehněčí a drůbeží maso i ryby, velmi častou přílohou jsou brambory a zelenina, především rajče.
Tradiční jídla Holandska budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 39 receptů
Zobrazení

Omytá rajčata nakrájíme na dílky, sýr na kostičky a vše podusíme. Osolíme a zalijeme vejci. Nakonec pokrm posypeme jemně nasekanou pažitkou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila. Do hustě...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a osolíme. Cibuli nakrájíme najemno. Do máslem vymazaného kastrolu vrstvíme střídavě brambory a cibuli. Vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Rozemeleme maso, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Necháme přes noc v lednici. Poté tvoříme malé placičky, které v trojobalu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Cukr a droždí promícháme s trochou vlažné smetany a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, sůl, citr. kůru a vzešlé droždí, promícháme, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Cukr a žloutky utřeme, přidáme mleté ořechy, strouhanku a sníh z bílků. Vše důkladně vymícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Konzervu sladkého kondenzovaného mléka Salko vaříme cca 2 hodiny ve vodě. Vznikne krémový karamel. Sušenky s máslem vyšleháme na tuhou hmotu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 170 min

Křehké těsto urovnáme do koláčové formy, zakryjeme alobalem a 10 minut předpečeme, odendáme alobal a dalších 10 minut dopečeme. Cukr a vejce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky, přidáme gorgonzolu pokrájenou na kostičky, pomeranč a grep nakrájené na plátky, ořechy opražené na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

250g másla a cukru utřeme s nastrouhanou citrónovou kůrou, postupně zašleháme čtyři vejce, mouku a kypřící prášek. Do těsta zapracujeme třetinu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Oloupané brambory nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme sůl, vejce, sýr nakrájený na kostičky a trochu mouky. Vše spojíme. Slaninu nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z droždí a vlažného mléka připravíme kvásek. Vykynutý vlijeme do osolené mouky, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Přidáme oloupané nastrouhané...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Všechny suroviny nakrájíme na jemné nudličky. Smícháme je s majolkou ochucenou hořčicí a pažitkou. Salát necháme asi 1/2 hodiny uležet v chladu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a podusíme ji na másle. Přidáme oloupaná, nakrouhaná jablka, uvařenou a nakrouhanou řepu, osolíme, podlijeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté maso vaříme v osolené vodě asi 1 1/2 hodiny. Přidáme očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky a vaříme ještě 1/2...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Omyté maso nakrájíme na malé řízky, naklepeme a osolíme. Připravené plátky grilujeme po každé straně asi 4-5 minut. Hotové silně pokapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit. Potom přilijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso dáme na zpěněnou cibulku a opečeme. Přidáme koření, podlijeme vývarem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté maso nakrájíme na kousky a na jemno umeleme. Promícháme je s jemně pokrájenou cibulí, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 2 steaky. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Žloutky oddělíme do bílků, vložíme do kastrůlku a přilijeme zeleninový vývar. Přidáme nakrájené máslo, sůl a citronovou šťávu. Za stálého šlehání...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min

Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut. Potom brokolici opláchneme, necháme okapat a vychladnout. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Brambory ve slupce uvaříme do měkka. Smícháme majonézu, jogurt, smetanu, sůl, pepř, kari, ananasovou šťávu a estragonový ocet. Matjesové řezy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Dobře omytou červenou řepu upečeme v troubě doměkka. (Řepu můžeme také uvařit.) Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Krajíčky veky potřeme máslem a obložíme tenkými plátky oloupaného jablka, zbaveného jádřince. Navrch položíme plátek sýra. Chlebíčky zapékáme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, dle návodu, slijeme, propláchneme studenou vodou a přendáme je do mísy. Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Sýr a oloupané jablko s pomerančem nakrájíme na kostičky, očištěnou čekanku nakrájíme na nudličky. Vše vsypeme do salátové mísy. Majonézu osolíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Banány oloupeme a pokapeme citronovou šťávou. Střed každého banánu obtočíme plátkem sýra a plátkem šunky, který potřeme hořčicí. Sepneme párátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očistíme a omyjeme hlivu ústřičnou a pokrájíme ji na proužky. Očistíme a omyjeme jarní cibulku (hlavně bílé části a pokrájíme na kroužky. 1 kg...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist