Švýcarsko
Recepty na typická jídla kuchyně Šýcarska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V švýcarské kuchyni se velmi často připravuje jehněčí, skopové, telecí a drůbeží maso, oblíbenou přílohou jsou brambory. Celosvětově známé jsou velmi kvalitní švýcarské sýry a určitě byste měli vyzkoušet například vynikající sýrové suflé. Tradiční jídla Švýcarska budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.
Chléb nakrájíme na kostičky a v míse namočíme do mléka. Na pánvi zpěníme na 2 lžících másla nakrájený mangold, pórek, petrželovou a celerovou nať....
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a ještě horké rozmačkáme na kaši. Dáme do mísy a přidáme máslo,...
Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Na každý řízek položíme plátek šunky a sýra. Maso přeložíme na půl, sklepneme okraje a závitky...
Sýr nastrouháme, smícháme se strouhankou osmaženou na másle a zalijeme vývarem. Polévku povaříme, rozmícháme v ní vejce, okořeníme špetkou...
Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme nadrobno nasekaná vejce, která jsme předem uvařili natvrdo. Zalijeme smetanou ochucenou solí, křenem, hořčicí,...
Zapékací misky vymažeme máslem a vyložíme plátky sýru. Do každé misky rozklepneme čerstvé vejce, osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou a posypeme...
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru, sníh z bílků a nakonec mouku. Těsto naplníme do máslem vymazané a...
Vejce ušleháme, přidáme sůl, mléko a mouku. Vše smícháme ve vláčné těsto, které po částech protlačíme hrubým cedníkem do vařící osolené vody. Když...
Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a na každý do poloviny položíme plátek šunky a sýru. Druhou polovinu přehneme, aby se okraje kryly a...
Plátky rohlíků opečeme na oleji z obou stran dozlatova. Na pánvičce na másle připravíme míchaná vejce a po usmažení do nich vmícháme trochu...