Polynésie
Ostrovy Polynésie mají kuchyni založenou především na vlastních přírodních zdrojích, které doplňují potravinami a surovinami dopravovanými letecky na lodích. Pěstování zemědělských plodin nebo chov hospodářských zvířat zde vzhledem k poloze a rozloze v podstatě není možný.
Nejčastěji připravované jsou hlavně ryby, chlebovník, batáty, banány a cukrová třtina. V Polynésii ale i z mála potravin umí připravit skutečně velmi chutná jídla...
Filety z tuňáka vložíme do misky, zalijeme kokosovým mlékem, ananasovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat. Cibuli oloupeme,...
0
žádný hlas
Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky...
0
žádný hlas