Zbožíznalství

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Pstruh duhový

Pstruh duhový

Pochází z tichomořského pobřeží Severní Ameriky. V 19. století byl dovezen do Evropy a dnes se chová ve pstruhových rybnících. Pstruh duhový roste poměrně rychle, snáší dobře teplejší vody, jeho chov...

více
Pstruh obecný potoční

Pstruh obecný potoční

Pstruh potoční je formou pstruha obecného, není samostatným druhem. Žije jen ve sladkých, rychle proudících vodách bohatých na kyslík, kde má i svá trdliště. Rozšířený je v severozápadní Evropě. Pst...

více
Pstruh obecný mořský

Pstruh obecný mořský

Je rozšířený od Barentsova moře až po sever Španělska. Izolované populace se vyskytují ve Středozemním moři. V Černém moři žije poddruh – pstruh obecný černomořský.Jako tažná ryba migruje pstruh obec...

více
Siven americký

Siven americký

Volně žijící populace sivenů se vyskytují téměř v celé Evropě. Do prodeje se siven v podstatě vůbec nedostává, dominantní postavení na trhu má pstruh duhový. Siven americký má oranžovou prsní, břišn...

více

Rejnok hladký

Je rozšířený v severním Atlantiku včetně Severního moře a západních oblastí Středomoří. Podobný areál rozšíření má i rejnok skvrnitý. Rejnok hladký žije poblíž pobřeží, zdržuje se u písčit...

více
Rybí tuk

Rybí tuk

Rybí olej – tuk – by měl být vzhledem k obsahu látek, které jsou velmi důležité pro lidský organismus, pravidelnou částí stravy. V současné době se používá především jako potravinový dopln...

více
Máslo

Máslo

MÁSLO - latinsky Butyrum, anglicky Butter - je živočišný tuk s mléčným základem. Vyrábí se ze smetany, mléka a mléčné sušiny. Musí obsahovat ales...

více

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist