Těstoviny s kuřetem a zázvorem
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule červená
- 1 ks
- Citrony
- 1 kávová lžička
- Cukr krupice
- 220 g
- Kuřecí prsa
- 4 polévková lžíce
- Máslo bylinkové
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 2 ks
- Petržel - nať
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 350 g
- Těstoviny Spaghettini
- 150 ml
- Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička
- Zázvor celý
Postup
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | V hlubokém rendlíku na oleji při nízké teplotě asi pět minut restujeme citronovou kůru pokrájenou na nudličky (trochu necháme ne ozdobu). Poté přimícháme drobně krájený zázvor, cukr, sůl a restujeme. Po dvou minutách vlijeme vývar a vaříme, dokud není vývaru jen polovina. |
3 | Na pánvi na polovině másla usmažíme kuřecí kousky s drobně posekanou cibulí, až maso zezlátne. Poté maso vsypeme do zázvorové směsi a vaříme. Asi po minutě vsypeme lístky ze dvou svazečků petrželové nati a povaříme další tři minuty. |
4 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme a necháme v míse na teple. V míse smícháme těstoviny se zbylým máslem, přisypeme kuřecí maso, promícháme a zdobíme odloženými proužky citronové kůry. Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 572 kcal |
Bílkoviny | 25 g |
Sacharidy | 71 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 71 g |
Cholesterol | 35,2 mg |
Draslík | 249,2 mg |
Sodík | 282,6 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 20,9 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,4 mg |
Komentáře a hodnocení