Řecko patří v současné době mezi jednu z velice často navštěvovaných a vyhledávaných destinací. Je to nejen kvůli bohatému výskytu pamětihodností, písečným plážím a překrásné mořské hladině, ale také díky místním tavernám, osobité tamní kultuře a výtečnému kulinářství. Ne nadarmo jsou Řekové...
Říká se, že polévka je grunt. Myslí se tím především horký a pořádně silný vývar, nejlépe hovězí. Mnoha lidem už taková polévka pomohla od nachlazení, špatné nálady nebo kocoviny. A protože dokáže krásně prohřát tělo, vychutnáme si ji hlavně na podzim a v zimě. Na jaře dáváme přednost spíš zeleninovým...
Přemýšlíte, čím okouzlit svou drahou polovičku na svátek svatého Valentýna? Bude to chtít něco sladkého a domácího. Někdo sází na tiramisu, brownies nebo fondue, jiný dá přednost pavlově, pana cottě či crème brulee. A co takhle zkusit těsto, z něhož vytvoříte různé druhy skvělých dezertů, českých i...
Jedním z hlavních důvodů, proč navštívit Apeninský poloostrov, je právě italská kuchyně.
Kouzel italské kuchyně je několik. V prvé řadě jde o její jednoduchost. Italům stačí k dokonalému jídlu suroviny, které často spočítáte na prstech jedné ruky. Třeba těstoviny aglio e olio z chilli a česneku nebo...
S přicházejícím podzimem na vás může lézt nachlazení i špatná nálada, k té však rozhodně není důvod. Právě toto roční období nám dává plody, jako jsou jablka, hrušky a ořechy. Z nich je možné připravit tradičně české i světové pochoutky. Jednou z nich je i jablečný štrúdl – ale ne ten z listového těsta, nýbrž...
Každému milovníkovi sladkého se musí při pohledu na dort zvaný pavlova začít sbíhat sliny. Křehké, uvnitř měkké pusinky, právě ušlehaná šlehačka a čerstvé ovoce plné chuti, nejlépe lesní, které svou nakyslostí příjemně doplňuje sladký korpus. Když je navíc přelito ovocnou omáčkou, výsledek je neodolatelný....
Málokoho z nás asi při nedělním obědě napadne, že by ho mohl zabít. Naše jídlo nám nanejvýš zvýší hladinu cholesterolu, a pokud nebylo úplně čerstvé, může nás čekat delší pobyt na toaletě. Na různých místech světa se ale jí pokrmy, které mohou způsobit smrt. Které to jsou a proč jsou tak populární, to se dozvít...