Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
29 Kč
69 Kč
131 Kč
Jidáše jsou velikonoční pečivo ve tvaru provazu nebo malých bochánků. Připomíná Jidáše, který za třicet stříbrných Ježíše Krista zradil. Jak si je upéct najdete v našem článku.
Pokračování
Beránek je druh sladkého pečeného pokrmu, kterého připravujeme především na Velikonoce. Vyrábí se ze sladkého těsta, do kterého je možné přidat i kandované ovoce či rozinky. Povrch lze posypat cukrem, případně polít čokoládovou polevou, apod. Kde se vzal?
Slavíte doma masopust? Pak by vám doma neměly chybět na stole masopustní koblihy. Přinášíme vám recept na tuto oblíbenou pochoutku.
Silvestr a Nový rok se neobejdou bez sladkostí. Na stolech se mohou objevit dorty, pěny a ovocné dezerty. Některé z nich můžete klidně podávat i v jiných období roku. Jak už to tak bývá, každá země má svůj oblíbený dezert.
Stále více lidí si nedokáže představit štědrovečerní prostřený stůl bez vánoční štoly. Odkud se toto pečivo vzalo? Přinášíme vám také recept.
Sezóna čerstvého ovoce je v plném proudu. Švestky a jablka jsou perfektním doplňkem dortů a dezertů. Domácí pečivo je vždy chutnější a zdravější než hotové.
Chcete si vychutnávat lahodné ovoce po celý rok? Pokud nemáte možnost navštívit Dvanáct měsíčků, můžete vyzkoušet zavařování a nebo méně tradiční sušení.
Meloun je sladký, osvěžující, chutný, ale velmi vodový. Co nám může dát ovoce složené téměř výhradně z vody? Ukazuje se docela hodně.
Borůvková sezóna je tady. Už nyní v lesech můžete vidět modrající se keříky. Borůvky účinně tlumí průjem, používají se při otravách jídlem, protože zmírňují bolesti břicha a nevolnost. Snižují také cholesterol a hladinu cukru v krvi u lidí s cukrovkou. To je jen pár důvodů, proč je jíst.
Astronomické léto se blíží. Přinášíme vám pár stěžejních nápadů na letní pokrmy. V létě většina z nás nemá chuť na dlouhé hodiny vaření. Řekneme vám, jak připravit lahodná a nízkokalorická jídla během několika minut.
S příchodem května se na trzích objevuje chřest. A právě s chřestem se nám jaro spojuje nejvíc. Sezóna je pro něj poměrně krátká, využívejte výhod jara jak můžete! Chřest přidáváme do těstovin, děláme rizoto, pečeme s další zeleninou, atd. Proč byste měli jíst chřest?
Velikonoce patří po Vánocích mezi nejvíce slavené svátky u nás. Lidé si užívají nejen volné dny, ale chtějí si také dopřát velikonoční dobroty. V menu nesmí chybět oblíbené mazance, beránek či tradiční velikonoční nádivka.
Už vás nebaví obyčejný salát a skladujete kupovanou zeleninu? Připravte si zajímavé pokrmy z jarních divokých rostlin. Podívejte se, jaké kulinářské zázraky lze připravit z „plevele“.
Pro někoho se Velikonoce nesou ve znamení tradic, u jiných pro změnu ve znamení jídla. Jaké jednoduché, přitom chutné recepty si připravit?
V minulosti se velkorysý den, kdy slaví svátek Tři králové, nazýval dnem Zjevení Páně neboli Epiphany. Dnes 6. ledna se v kostelech žehná křída, kterou na dveře domů píšeme C+M+ B a k tomu číslo daného roku. Abyste udělali sladkou tečku za Vánocemi, můžete si připravit tříkrálový koláč.
Hledáte inspiraci na vánoční dárky nejen pro nadšené kuchaře a milovníky dobrého jídla? Máme pro vás pár tipů!
Liší se tvarem, tloušťkou, jemností a přísadami, ale vždy svádějí aromatickou, kořenitou vůní koření, navozující zimní večery a rodinnou atmosféru Vánoc. Přestože je perník považován za českou pochoutku, ve skutečnosti pochází z okolí dnešního Nizozemska a samotná tradice jeho pečení se pěstuje v různých částech Evropy – a nejenom tam.
Tip na nadcházející Halloween - sladké netopýří cupcakes. Sovy by z takové společnosti měly velkou radost. Netopýry na ozdobu můžete vyrobit z Oreo sušenek nebo si usnadnit práci a vybrat si u nás vhodné zdobení.
Kulaté, oválné, kyselé, sladké, tmavě modré, zelené a žluté. Švestky, protože o nich mluvíme, mají mnoho amatérů. Jsou tak rozmanité a pro každého je něco.
Borůvky jsou zdrojem cenných vitamínů a také sloučenin, které přispívají ke zlepšení krevního oběhu v dolních končetinách a posílení cév. Kromě toho má tato rostlina baktericidní, protizánětlivý a adstringentní účinek.
počet položek na stránku
Autor: Roman