Cukrářská škola

S naší online cukrářskou školou se rychle a jednoduše naučíte připravovat nejen báječné a chutné dorty, ale také různé zákusky, polevy apod.

Základem úspěchu jsou kvalitní suroviny,a jejich přesné množství i důkladné zpracování, a samozřejmě také dodržení doporučené teploty a doby pečení. Nesmíme zapomenout také na kvalitní cukrářské potřeby. Pokud se budete vyhýbat různým experimentům, pak máte úspěch zaručený. Svoji pekařskou fantazii zapojte až ve chvíli, kdy máte dostatek zkušeností, využít ji můžete i při případném zdobení.

S námi je pečení i cukrářství snadné a určitě vás bude bavit!

První pekaři byli podle historických záznamů v Římě v roce 173 před naším letopočtem, v české historii se poprvé objevují v 10. století. Od dávných dob se ale samozřejmě peklo i v jednotlivých domácnostech.

Nejdříve se pekl chleba a různé placky, pak buchty, koláče,bochánky, vánočky, bábovky a postupně se přidávaly další různé druhy slaného a sladkého pečiva. V současnosti se pekařství a také cukrářství vzhledem k dostupnosti potravin a surovin, ale i různým moderním potřebám a technologiím stává opět oblíbenou činností v mnoha kuchyních.

Důvody, proč péct doma, jsou jednoduché:

  • v současnosti si můžete upéct v podstatě cokoliv

  • potřebné suroviny a vybavení jsou na trhu v dostatečném výběru – je ale potřeba používat kvalitní

  • pečení už není vzhledem k modernímu vybavení tak časově ani fyzicky náročné a ani složité, informací je víc než dost

Pekařské a cukrářské výrobky už opravdu nemusíte kupovat! S našimi návody, radami a recepty postupně zvládnete vše, na co si jen vzpomenete!

 

 

 

více >
< méně

Seznam lekcí:

Obrázek Videonávod  je mnohem výstižnější než fotografie a s pomocí videa „vyučuje“ i naše Cukrářská škola. S názornými profesionálními postupy a radami cukrářky Ivety Fabešové pro vás pečení i cukrářství bude víc, než snadné... Hledáte cukrářské potřeby? Podívejte se na ozdobdort.cz

Základem pečení je těsto, které se připravuje smícháním různých ingrediencí. Těsto se  tepelně upravuje především pečením a pak se může podle druhu pečiva dál potahovat, potírat, zdobit… Při přípravě těsta se musí dodržet několik  základních pravidel.

Obrázek


Sladká těsta se připravují nejčastěji. Pečou se z nich dorty, rolády, různé koláče, bublaniny, zákusky, cukroví, vánočky, vafle, muffiny nebo cucake a mnohé další moučníky.

Obrázek

4
Dorty Videolekce

Dort je velmi oblíbené a často připravované sladké pečivo, které se peče především z piškotového těsta. Dorty se promazávají mnoha druhy náplní a povrchově různými způsoby zdobí.

Obrázek

Uložit

Dort se stává dortem, až když je povrchově ozdobený. Připravili jsme pro vás fotonávody, podle kterých snadno vyrobíte různé trojrozměrné dekorace na dorty pro různé příležitosti.

Ozdobte své dorty trojrozměrnými jedlými dekoracemi! Podle našich fotonávodů je zvládne vyrobit opravdu každý.

Obrázek

I když je v obchodech k dostání velké množství chleba a různých druhů slaného pečiva, je jejich pečení doma stále víc oblíbené.  V domácnostech se mimo chleba velmi často pečou i bagety, tyčinky nebo různé záviny a koláče se slanými náplněmi.

Obrázek

Bonbon je cukrovinka, pocházející z Francie, kde se poprvé objevila v 17. století. Výroba bonbónů zaznamenala velký vývoj po druhé světové válce a postupně se začaly vyrábět v mnoha druzích.

Pralinky jsou velmi chutné sladké čokoládové plněné bonbóny. Pravděpodobně nejznámější jsou belgické pralinky, ale vyrábí se prakticky po celém světě a můžete si je dokonce připravit i sami doma.

Obrázek

Lízátka jsou velmi oblíbenou cukrovinou především u dětí. Na trhu jsou různé druhy lízátek v mnoha tvarech a příchutích, ale nejzdravější budou určitě ta, která si vyrobíte sami. Domácí výroba lízátek není složitá a ani finančně nákladná.

Obrázek

Domácí sušenky můžete mít doma i několik týdnů a můžete je kdykoliv nabídnout návštěvě nebo si je dát třeba jen jako pamlsek u sledování televize. Jejich příprava není složitá a upéct je dokáže opravdu každý.

Obrázek

Zmrzlina je mražená pochoutka mnoha chutí, která se prodává v točené nebo tzv. kopečkové formě, ale i jako různé tzv. nanuky na dřívku nebo mražené krémy v obalech.

Velmi chutné a osvěžující jsou i zmražené ovocné sorbety.

Obrázek

11
Suflé

Suflé je lehký nadýchaný dezert, připravovaný z čokolády, různých druhů ovoce i jiných ingrediencí a našlehaných vaječných bílků. Servíruje se při nejrůznějších příležitostech.

Obrázek

Vánoce i Velikonoce jsou obdobím, kdy domácnosti provoní čerstvé pečivo. Na Vánoce se peče především mnoho druhů cukroví a tradiční vánočka, na Velikonoce pak bochánek nebo věnec, beránek a také Jidáše.

Obrázek

 

 

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist