Potahování dortů

Obrázek lekce Potahování dortů

Dort se stává dortem teprve ve chvíli, kdy je potažený a ozdobený. Pokud se použijí kvalitní suroviny i správné potřeby a dodrží doporučené postupy, není potahování ani zdobení složité.

více >
< méně

Cukrářská škola

Zobrazit všechny lekce Zobrazit méně lekcí
Vytisknout lekci

Potažení dortového korpusu je základ pro další zdobení. Potahování není složité, je ale potřeba mít základní vybavení, použít kvalitní suroviny ve správné konzistenci a samozřejmě dodržet několik základních pravidel.

Korpusy je možné potáhnou

  • potahovací hmotou
  • marcipánem
  • fondánem
  • krémem

Obrázek  

Potahovací hmota, marcipán i fondán by se měly nanášet na tenkou vrstvu máslového krému.

Marcipán, ale i fondán nebo potahovací hmoty není vhodné kombinovat s krémy, které obsahují šlehačku, tvaroh, jogurt  a podobné ingredience mléčného původu. Tyto krémy špatně tuhnou, především marcipán po nich klouže a rozpouští se. Ideální jsou jedině máslové krémy.

Potahovací hmoty je možné obarvit trestí, uchovávají se zabalené v mikroténovém sáčku v pokojové teplotě.

 


×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist