Žirafa
Figurka roztomilé žirafy se podle našeho návodu zcela jistě povede každému
Cukrářská škola
- Cukrářská škola - videa s cukrářkou Ivetou Fabešovou
- Práce s těstem
- 1. Základní zásady a rady2. Formy a pečení3. Nástroje a pomůcky3.1. Plechy, formy, formičky3.2. Mixery, šlehače, hnětače3.3. Trouba3.4. Domácí pekárna3.5. Vodní lázeň4. Druhy těsta4.1. Kynuté těsto4.2. Linecké těsto4.3. Křehké těsto4.4. Piškotové těsto4.5. Listové těsto4.6. Třené těsto4.7. Medové perníkové těsto4.8. Sněhové těsto4.9. Odpalované - spařované - těsto4.10. Tvarohové těsto4.11. Vaflové těsto4.12. Kynuté těsto na smažení4.13. Universální těsto5. Suroviny a přísady
- Sladká těsta
1. Bábovka2. Koláče, buchty, bublanina2.1. Videorecepty3. Řezy, závin, perník3.1. Videorecepty4. Roláda5. Cukroví a zákusky5.1. Videorecepty na cukroví6. Muffiny a cupcakes7. Vafle8. Vánočka9. Mazanec, beránek10. Náplně10.1. Tvarohové náplně10.2. Makové náplně10.3. Ovocné náplně10.4. Ostatní náplně- Dorty
1. Druhy dortů2. Pečení, krájení, plnění a potahování dortového korpusu3. Krémy3.1. Máslové krémy3.2. Smetanový, šlehačkový a čokoládový krém3.3. Pudinkový, žloutkový a tvarohový krém3.4. Ovocné krémy3.5. Citrónový a mandlový krém4. Polevy4.1. Čokoládová poleva4.2. Fondán4.3. Marcipán4.4. Bílková a žloutková poleva4.5. Citrónová poleva4.6. Ledová bílá poleva4.7. Karamelová poleva5. Potahování dortů5.1. Základní krém5.2. Potahování fondánem5.3. Marcipánový potah6. Zdobení dortů6.1. Potřeby na zdobení7. Videorecepty- Marcipánové figurky
1. Mořská ulita2. Mořská hvězdice3. Mušle4. Medvídek5. Medvídek Pů6. Sova7. Pes8. Miminko9. Čáp10. Holčička11. Opička12. Beruška13. Žirafa- Slané pečivo
1. Chléb1.1. Základní recept a rady2. Housky a rohlíky3. Bagety4. Slané sušenky5. Tyčinky- Bonbóny a pralinky
1. Pralinky2. Bonbóny3. Želatinové bonbony- Lízátka
1. Lízátka - recepty- Sušenky
1. Sušenky - recepty2. Videorecepty na sušenky- Zmrzlina a sorbet
1. Zmrzlina1.1. Domácí zmrzlina1.2. Zmrzlinové příchutě2. Sorbety- Suflé
- Vánoce a Velikonoce
1. Vánoce1.1. Vánoční cukroví - videorecepty2. Velikonoce2.1. Velikonoční pečivo - videorecepty3. Vánočka4. Velikonoční beránek4.1. Těsta na beránka4.2. Nejlepší recepty4.3. VideoreceptyZobrazit všechny lekce Zobrazit méně lekcíMarcipánová žirafa je velmi půvabná figurka, která se bude určitě líbit všem. Na první pohled vypadá, že její výroba je složitá, ale když si prohlédnete fotografie s postupem, zjistíte, že to nakonec zvládne každý.
Vytvarujete jeden váleček s delší a tenčí horní částí - "krkem". a doprostřed zapíchnete pro zpevnění párátko, které musí směrem nahoru kousek vyčnívat. Připravíte si čtyři kužele na nohy a z hnědé hmoty vykrojíte silnější kolečka, která přilepítena kužele. Nohy se přilepí k tělu - přední k sobě, zadní se před přilepením mírně seříznou
Vytvarujete váleček na hlavu a světlejší placičku na čumák. Špičkou špejle nebo špičatou kosticí uděláte dírky na nos a vyznačíte pusu
Malou kulatou kosticí uděláte důlky na oči a vlepíte do nich malé černé kuličky. Pak černou potravinářskou barvou namalujete obočí. Z hmoty vytvarujete dvě malé placaté kapičky na uši
Z kapiček vytvarujete uši a dovnitř nalepíte světlejší hmotu. Uši se přilepí na hlavu a ta se připevní na špejli, která vyčnívá z těla. Dva drátky, případně tenké špejle nebo párátka, obalíte hnědou hmotou a na konci vytvoříte malou kuličku. Růžky zapíchnete na vršek hlavy
Ze třech malůých kapiček vytvoříte mezi růžky čupřinku a na tělíčko nalepíte podle své fantazie malé neupravené kousky hnědé hmoty, kterými vytvoříte pro žirafu charakteristické flíčky. Na závěr bílou potravinářskou barvou namalujete lesk v očích