Holčička
Vytvoření figurky holčičky není tak složité, jak na první pohled vypadá. S naším fotonávodem ji určitě zvládnete
Cukrářská škola
- Cukrářská škola - videa s cukrářkou Ivetou Fabešovou
- Práce s těstem
- 1. Základní zásady a rady2. Formy a pečení3. Nástroje a pomůcky3.1. Plechy, formy, formičky3.2. Mixery, šlehače, hnětače3.3. Trouba3.4. Domácí pekárna3.5. Vodní lázeň4. Druhy těsta4.1. Kynuté těsto4.2. Linecké těsto4.3. Křehké těsto4.4. Piškotové těsto4.5. Listové těsto4.6. Třené těsto4.7. Medové perníkové těsto4.8. Sněhové těsto4.9. Odpalované - spařované - těsto4.10. Tvarohové těsto4.11. Vaflové těsto4.12. Kynuté těsto na smažení4.13. Universální těsto5. Suroviny a přísady
- Sladká těsta
1. Bábovka2. Koláče, buchty, bublanina2.1. Videorecepty3. Řezy, závin, perník3.1. Videorecepty4. Roláda5. Cukroví a zákusky5.1. Videorecepty na cukroví6. Muffiny a cupcakes7. Vafle8. Vánočka9. Mazanec, beránek10. Náplně10.1. Tvarohové náplně10.2. Makové náplně10.3. Ovocné náplně10.4. Ostatní náplně- Dorty
1. Druhy dortů2. Pečení, krájení, plnění a potahování dortového korpusu3. Krémy3.1. Máslové krémy3.2. Smetanový, šlehačkový a čokoládový krém3.3. Pudinkový, žloutkový a tvarohový krém3.4. Ovocné krémy3.5. Citrónový a mandlový krém4. Polevy4.1. Čokoládová poleva4.2. Fondán4.3. Marcipán4.4. Bílková a žloutková poleva4.5. Citrónová poleva4.6. Ledová bílá poleva4.7. Karamelová poleva5. Potahování dortů5.1. Základní krém5.2. Potahování fondánem5.3. Marcipánový potah6. Zdobení dortů6.1. Potřeby na zdobení7. Videorecepty- Marcipánové figurky
1. Mořská ulita2. Mořská hvězdice3. Mušle4. Medvídek5. Medvídek Pů6. Sova7. Pes8. Miminko9. Čáp10. Holčička11. Opička12. Beruška13. Žirafa- Slané pečivo
1. Chléb1.1. Základní recept a rady2. Housky a rohlíky3. Bagety4. Slané sušenky5. Tyčinky- Bonbóny a pralinky
1. Pralinky2. Bonbóny3. Želatinové bonbony- Lízátka
1. Lízátka - recepty- Sušenky
1. Sušenky - recepty2. Videorecepty na sušenky- Zmrzlina a sorbet
1. Zmrzlina1.1. Domácí zmrzlina1.2. Zmrzlinové příchutě2. Sorbety- Suflé
- Vánoce a Velikonoce
1. Vánoce1.1. Vánoční cukroví - videorecepty2. Velikonoce2.1. Velikonoční pečivo - videorecepty3. Vánočka4. Velikonoční beránek4.1. Těsta na beránka4.2. Nejlepší recepty4.3. VideoreceptyZobrazit všechny lekce Zobrazit méně lekcíMarcipánová holčička bude krásnou ozdobou třeba na narozeninovém dětském dortu
Z hmoty tělové barvy si připravte váleček na tělo a z černé hmoty proužek, kterým tělo omotáte. Pak si ještě připravíte dva válečky na nohy a dva malé černé válečky na boty
Kosticí vyhloubíte do malých válečků jamky, přilepíte do nich nohy a nohy s botami přilepíte k tělu. Z červené hmoty si vytvoříte proužek, který by měl být alespoň o polovinu delší než proužek černý, protože ho budete řasit. Červený proužek pak omotáte s nařasením těsně nad nohami a vytvoříte tak sukni. Omotávat zažněte ze zadní strany, aby nebyl vidět spoj
Těsně nad sukní pak ještě omotáte tenký proužek jako lem. Z dvou válečků tělové barvy vytvoříte ruce, nožíkem naříznete prsty - v tomto případě pouze palce. Nožíkem ještě naznačíte záhyby na rukách a dotvarujete je
Ruce přilepíte k tělu a případně je jěště upravíte do správné polohy. Z malého válečku hmoty tělové barvy vytvarujete hlavu, kosticí nebo špejlí uděláte jamky pro oči a kosticí naznačíme ústa
Do jamewk pro oči vložíte černé malé kuličky, růžovou prachovou potravinářskou barvou dobarvíte tváře a červenou barvou zvýrazníte ústa. Černou barvou jemně namalujete černou horní linku, řasy a obočí, do očí uděláte bílou barvou lesk
Hlavu nasadíte na tělo a z hnědé hmoty vytvoříte pruh na vlasy, který omotáte kolem hlavy. Z další menší pruh hnědé barvy přilepíte na vršek hlavy a vytvoříte ofinu
Nožíkem naznačíte pramínky vlasů. Ze dvou trojúhelníčků a tenčího malého válečku vytvoříte mašli, přilepíte ji na vlasy a nožíkem dotvarujete