Tradiční slezská kuchyně nabízí mnoho zajímavých jídel. Čočková polévka, bramborové placky nebo bigos jsou známé, ale slezská kuchařka nabízí i jiné typické speciality, jako je například rozkula, grochule, kelurubková mačka, kraple se špenátem, panpúšiky nebo frajták. Určitě alespoň některé vyzkoušejte!
-
Slezská čočková polévka
55 minČočku přebereme, propláchneme studenou vodou a dáme ji vařit do 500 ml osolené vody. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Mrkev, celer, petržel a brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. V...
Zobrazit další recepty -
Slezské brambory
30 minBrambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme je a necháme v teple. ...
-
Slezská masová směs
80 minHovězí, vepřové i kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé...
-
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a...
-
Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme...
-
Slezská klobása se zelím
55 minOčištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme...
Zobrazit další recepty -
Bramborové placky ze Slezska
40 min