Paštika, aspik nebo terinajsou vynikajícím a chutným zpestřením jídelníčku. Jejich příprava je poměrně snadná, důležité jsou především kvalitní suroviny. Kuchařka na nejlepší paštiky, aspiky a teriny vám navíc poskytne dostatek inspirace a na játrové, mandlové a dalších druzích paštik si určitě pochutnáte.
-
Paštika z kuřete
70 minKuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou...
-
Paštika ze zajíce
80 minDušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce,...
-
Paštika srnčí
125 minNadrobno nakrájená jatýrka necháme marinovat 3O minut v koňaku. Jablka a šalotky, ...
-
Játrová paštika pečená v terině
160 minOmytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát...
-
Terina s vepřovým masem
125 minOmytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou...
-
Játrová paštika s ořechy
38 minOmyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti...
-
Paštika s mořským okounem
60 minV pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm za míchání dřevěnou vařečkou smažíme...
-
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na větší kostky, maso dáme do studené osolené vody a...
-
Šlehačkový aspik s krevetami
45 minOčištěnou, omytou a rozkrojenou mrkev a plátek oranžové dýně si uvaříme v mírně osolené...
-
Paštičky s Nivou a tuňákem
45 minNa pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou...
-
Jemná terina z úhoře se špenátem
115 minČerstvého omytého úhoře stáhneme z kůže, odstraníme hlavu s ocasem, úhoře vykucháme a...
-
Aspik s rajčaty
50 minMasitá zralá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavíme semen. Pak...
-
Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný....
-
Do hrnce vložíme omyté vykostěné králičí maso, pokrájené na větší kousky. Vepřovou...
-
Stehna ze zajíce omyjeme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Mrkev, celer,...
-
Připravíme marinádu: do mísy nalijeme 2,5 dl červeného vína, Sherry brandy, olej,...
-
Smetanovo-zeleninová paštika
95 minOmyté neloupané cukety pokrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle...
-
Terina s Rokfórem
45 minZe sýru Rokfór oddělíme bílé a zelenomodré části zvlášť. Bílou část sýru rozmixujeme s...
-
Sušené švestky a vlašské ořechy zalijeme portským vínem a necháme je přes noc marinovat...
-
Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje...
-
Kachní terina
45 minŠpek a maso nakrájíme na kostičky. Cibuli najemno nasekáme. Olej rozehřejeme a maso se...
-
Domácí zvěřinová paštika
50 minKuřecí játra nakrájíme na větší kousky. Totéž uděláme s masem z divočáka. Na pánvi...
-
Do hrnku vlijeme studenou vodu a vložíme do ní 4 plátky želatiny, které v ní necháme...
-
Plátky z mořského jazyka rozkrájíme na kousky, rozmačkáme vidličkou a pak prolisujeme...
-
Celkem 400 g vepřových jater pokrájíme na větší kousky. Pokrájená játra v misce...