Kuchařka studených polévek
Studené polévky jsou vynikající osvěžení v horkých letních dnech. Lahodné gaspacho nebo studená okurková polévka jsou asi nejčastěji připravované, ale naše kuchařka studených polévek obsahuje mnoho dalších. Vynikající je například i studená rajská nebo dýňová polévka, možností je ale samozřejmě víc…
Ostatní
Avokádové gazpacho
Citrónovou kůru a pokrájená avokáda dáme do mixéru. Přilijeme k nim citrónovou šťávu společně se zeleninovým vývarem a mixujeme, dokud nevytvoříme hladký krém. Pak z mixéru přelijeme do větší mísy a odstavíme. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Následně je rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na drobné kostičky. Papriky také rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Podobně na kostičky... Celý receptPikantní studená polévka
Rajčata oloupeme tak, že je omytá nařízneme křížem, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned ochladíme. Nyní oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na pyré. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nasekáme nadrobno. Česnek sloupneme a prolisujeme nebo utřeme nožem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Pak je nakrájíme na proužky. Kukuřici vylijeme z konzervy a necháme v... Celý receptLetní polévka z paprik
Do mističek na přípravu ledu rozdělíme nasekaný koriandr, zalejeme vodou, dáme zmrazit. Kapie očistíme, nakrájíme na proužky a s kolečky cibule, rajčatovými plátky a zeleninovým vývarem dáme do kastrolu, vaříme asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Vařenou zeleninu umixujeme v mixéru na kaši, vlijeme zpět do kastrolu, zalijeme vývarem. Do směsi přidáme mléko, osolíme a opepříme podle chuti, dáme do chladničky vychladit asi na 30... Celý receptAvokádová polévka se salsou
Avokáda oloupeme a vypeckujeme, nakrájíme na kostky. Dvě cibule zpěníme na oleji a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vývarem a přidáme i avokáda, sůl, tabasco a kdo chce může přidat i limetkovou šťávu. Rozmixujeme a dáme vychladit. Cibuli, papričku a rajčata nakrájíme na drobné kousky, přidáme koriandr a limetkovou šťávu. Necháme vychladit. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme salsu a zakápneme avokádovým olejem.Celý receptBroskvová polévka s červeným vínem
Do hrnce nalijeme ovocné červené víno, osladíme a přivedeme k varu. Provaříme, aby se odpařil alkohol a odstavíme. Čerstvé broskve vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do vína, přidáme posekané lístky máty a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme mletým pepřem.Celý receptBorůvková polévka s červeným vínem
Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut. Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut. Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme. Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit. Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.Celý recept

Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.