Kuchařka na nejlepší zavařeniny! Připravte si vynikající kompoty, džemy a marmelády z různých druhů ovoce, zavařte okurky, rajčata, papriky a další druhy zeleniny. Zde najdete vše o zavařování třešní a dalšího ovoce, zavařování rajčat, okurek a jiné zeleniny, nechybí meruňková, rybízová a další marmeláda, jahodový džem a mnoho dalších. Můžete i sterilovat a dlouhodobě uchovat maso. Zavařování opravdu není nic složitého a s námi ho zvládnete.
-
Domácí rajčatový kečup
165 minNa kečup používáme dobře vyzrálá rajčata. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky,...
-
Lák na zavařené okurky
13 min -
Sterilovaný kopr
20 minČerstvý kopr důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme a vložíme do sklenice o...
-
Šťovík sterilovaný
80 minČerstvý šťovík přebereme, očistíme, důkladně omyjeme a dobře namačkáme do sklenic....
Zobrazit další recepty -
Cuketová čalamáda
50 minOpláchneme a nastrouháme cuketu. Osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme protlak...
-
Kapustu očistíme, listy nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mírně osolené vody a...
-
Okurky očistíme a důkladně omyjeme. Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu,...
-
Sterilovaná paprika
35 minMenší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Rozdělíme do...
-
Tvrdší červená rajčata očistíme, důkladně omyjeme a krátce spaříme vroucí vodou. Po...
-
Lečo z čerstvé zeleniny
65 min -
Sterilovaný tykvový salát
75 minTykev očistíme, oloupeme, vnitřek odstraníme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Mírně...
-
Sterilované hřiby
60 minČerstvé hřiby očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi...
-
Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme...
-
Hříbkový salát sterilovaný
50 minTvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme...
-
Tvrdší hříbky očistíme, omyjeme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Ochutíme špetkou...
-
Sterilované pečené vepřové maso
135 minMaso očistíme, opláchneme, prošpikujeme česnekem, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do...
-
Vepřový guláš sterilovaný
170 minMaso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, zpěníme...
-
Sterilizované houby v tuku
75 minHříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na...
-
Sterilizované houby na másle
100 minHříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle...
-
Sterilované pečené telecí
125 minMaso očistíme, důkladně omyjeme, osušíme na papírové utěrce a osolíme. V kastrolu...
-
Šťáva z rajčat
55 minDobře zralá rajčata omyjeme, překrojíme na půl. Vložíme je do hrnce, kde je vaříme až...
-
Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme...
-
Bažanta důkladně očistíme, necháme uležet, omyjeme a osušíme. Prošpikujeme pokrájenou...
-
Višně v hořčici
55 minVišně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat. Mezitím...
-
Mladé malé patizony omyjeme, u stopky kousek vyřízneme, mrkev i červenou cibuli...