Kandování

Kandování se využívá pro konzervaci některých druhů ovoce. Jeho největší nevýhodou je časová náročnost, protože trvá poměrně dlouho, než se ovoce nasytí cukerným roztokem. Kanduje se dužnina, ale také kůra některých citrusových plodů.
více >
< méně
Kuchařská škola
- Kuchařská škola - videa s Radkem Šubrtem
- Základy
- 1. Vybavení kuchyně1.1. Varné nádobí1.2. Pánve1.3. Pečící nádobí1.4. Nože a nůžky1.5. Kuchyňské náčiní1.6. Potřeby a nádobí pro přípravu mořských plodů1.7. Ruční přístroje1.8. Elektrické přístroje1.8.1. Vaření a pečení1.8.2. Sušička potravin1.9. Struhadla a kráječe1.10. Škrabky a loupače1.11. Kuchyňská prkénka1.12. Váhy, minutky, teploměry1.13. Nádobí a typ ohřevu2. Základní suroviny v kuchyni2.1. Základní zásoby2.2. Zásoby v chladničce2.3. Zásoby v mrazáku2.. Koření3. Vážení, odměřování, teploty4. Organizace práce v kuchyni5. Druhy tepelných úprav5.1. Vaření, spařování - blanšírování5.1.1. Jak správně uvařit rýži - video5.2. Dušení5.2.1. Dušení ryb, mořských plodů a zeleniny5.3. Pečení5.3.1. Pečení v troubě5.4. Smažení a fritování5.5. Zapékání - gratinování5.6. Grilování5.7. Vodní lázeň5.8. Mikrovlnná trouba5.9. Uzení5.9.1. Způsoby uzení6. Speciální kuchařské techniky6.1. Blanšírování6.2. Braise6.3. Flambování6.4. Glazování, glazírování a křehčení6.5. Konfitování6.6. Macerování6.7. Marinování6.8. Pasírování6.9. Pošírování6.10. Tempura7. Jak správně skladovat suroviny7.1. Skladování v kuchyni, spíži a ve sklepě7.2. Skladování v chladničce a mrazáku7.3. Správné obaly a místa na uskladnění potravin8. Jak dlouhodobě uchovat suroviny8.1. Mražení8.2. Zavařování8.3. Nakládání8.4. Solení8.5. Uzení8.5.1. Udírny8.6. Sušení8.7. Kandování8.8. Želírování8.9. Mléčné kvašení8.10. Konzervace masa8.11. Skladování zvěřiny
- Jak nakupovat, zpracovávat a uchovávat suroviny
1. Nákup na farmářském trhu2. Nákup v supermarketu3. Zelenina - nákup, zpracování a příprava, skladování3.1. Zpracování a příprava zeleniny3.2. Jak správně skladovat zeleninu4. Maso - nákup, zpracování a příprava, skladování4.1. Nákup a zpracování vepřového masa4.2. Nákup a zpracování hovězího masa4.3. Nákup a zpracování drůbežího masa