Zdobení polévek

Obrázek lekce Zdobení polévek

Na zdobení polévek se používají například přísady, které se připravují samotně a pak do hotové polévky přidávají. Vhodné jsou i různé zelené natě a bylinky. Většina ingrediencí, které vytváří estetický dojem, obohacuje polévky i chuťově.

více >
< méně

Kuchařská škola

Zobrazit všechny lekce Zobrazit méně lekcí
Vytisknout lekci

Polévky se před servírováním zdobí především zelenou natí, bylinkami nebo i kořením. Bylinky se přidávají buď nasekané, nebo jako snítka uprostřed talíře. Koření se sype z mlýnku. Použít se mohou i různé samostatně připravené zavářky – rýže, noky, těstoviny…

Obrázek

Ingredience na zdobení

K zdobení polévek se používá mnoho různých bylinek, koření i potravin.

  • Bylinky - libeček, koriandr, pažitka, petržel, bazalka, kopr
  • Koření – pepř, paprika, chilli
  • Mléčné výrobky - sladká smetana, zakysaná smetana, crème fraîche
  • Vejce - vaječná sedlina, vaječný svitek, zastřené vejce
  • Knedlíčky – játrové, masové, sýrové
  • Těstoviny – vlasové nudle, mušličky, písmenka, celestýnské nudle, fritátové nudle
  • Uzeniny - pancetta, opečená slanina, šunka
  • Sýry - grana padano, parmezán, eidam
  • Zelenina - najemno nakrájené nudličky kořenové zeleniny, na kolečka nakrájený pórek, smažený hrášek
  • Semínka - opražená dýňová, slunečnicová, sezamová, chia
  • Pečivo - opečený chleba nebo jiné pečivo
  • Oleje – slunečnicový, dýňový, macadamový
  • Zavářka – kapání

Zdobení může být různé, například

  • klasické nasypání sekaných bylinek nebo jiných ingrediencí na polévku
  • kombinace aromatických vlastností v podobě výrazných chutí zakysané smetany, parmezánu, kopru a jiných ingrediencí
  • decentní podtržení výrazné chuti například u rajské polévky přidáním snítky bazalky, nebo u chřestové doladění chuti ozdobením crème fraîche

Obrázek

Zdobení probíhá po nalití polévky do talíře nebo misky.

Použité ingredience by měly respektovat charakteristické vlastnosti  polévky.

 


×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist