Mušle, ústřice, sépie, olihně a chobotnice

Mušle a ústřice jsou velmi oblíbené gastronomické lahůdky. Jejich příprava ke konzumaci je poměrně rychlá a jednoduchá. Chobotnice, sépie a olihně se tepelně upravují delší dobu, jejich maso je vynikající a dietní.
více >
< méně
Kuchařská škola
- Kuchařská škola - videa s Radkem Šubrtem
- Základy
- 1. Vybavení kuchyně1.1. Varné nádobí1.2. Pánve1.3. Pečící nádobí1.4. Nože a nůžky1.5. Kuchyňské náčiní1.6. Potřeby a nádobí pro přípravu mořských plodů1.7. Ruční přístroje1.8. Elektrické přístroje1.8.1. Vaření a pečení1.8.2. Sušička potravin1.9. Struhadla a kráječe1.10. Škrabky a loupače1.11. Kuchyňská prkénka1.12. Váhy, minutky, teploměry1.13. Nádobí a typ ohřevu2. Základní suroviny v kuchyni2.1. Základní zásoby2.2. Zásoby v chladničce2.3. Zásoby v mrazáku2.. Koření3. Vážení, odměřování, teploty4. Organizace práce v kuchyni5. Druhy tepelných úprav5.1. Vaření, spařování - blanšírování5.1.1. Jak správně uvařit rýži - video5.2. Dušení5.2.1. Dušení ryb, mořských plodů a zeleniny5.3. Pečení5.3.1. Pečení v troubě5.4. Smažení a fritování5.5. Zapékání - gratinování5.6. Grilování5.7. Vodní lázeň5.8. Mikrovlnná trouba5.9. Uzení5.9.1. Způsoby uzení6. Speciální kuchařské techniky6.1. Blanšírování6.2. Braise6.3. Flambování6.4. Glazování, glazírování a křehčení6.5. Konfitování6.6. Macerování6.7. Marinování6.8. Pasírování6.9. Pošírování6.10. Tempura7. Jak správně skladovat suroviny7.1. Skladování v kuchyni, spíži a ve sklepě7.2. Skladování v chladničce a mrazáku7.3. Správné obaly a místa na uskladnění potravin8. Jak dlouhodobě uchovat suroviny8.1. Mražení8.2. Zavařování8.3. Nakládání8.4. Solení8.5. Uzení8.5.1. Udírny8.6. Sušení8.7. Kandování8.8. Želírování8.9. Mléčné kvašení8.10. Konzervace masa8.11. Skladování zvěřiny
- Jak nakupovat, zpracovávat a uchovávat suroviny
1. Nákup na farmářském trhu2. Nákup v supermarketu3. Zelenina - nákup, zpracování a příprava, skladování3.1. Zpracování a příprava zeleniny3.2. Jak správně skladovat zeleninu4. Maso - nákup, zpracování a příprava, skladování4.1. Nákup a zpracování vepřového masa4.2. Nákup a zpracování hovězího masa4.3. Nákup a zpracování drůbežího masa