Sýr v teplé kuchyni

Nejčastější a nejjednodušší tepelnou úpravou sýra je smažení v tzv. trojobalu. Sýry je ale možné i grilovat a také připravovat jako raclette nebo fondue. Chutné jsou i sýrové omáčky.

více >
< méně

Kuchařská škola

Zobrazit všechny lekce Zobrazit méně lekcí
Vytisknout lekci

Pro tepelné úpravy je nutné používat opravdu kvalitní sýry a samozřejmě dodržovat i vyzkoušené kuchařské postupy.

Smažený  sýr je oblíbené české a slovenské jídlo, které se připravuje smažením obaleného sýru typu eidam nebo ementál. Jer typickým jídlem v mnoha českých hostincích a rychlých občerstveních. V oblibě ho mají i cizinci a tak smažený sýr nabízí i lepší restaurace především v pohraničí a dokonce i v Praze.  Je snadný a rychlý na přípravu, podávaný s přílohou dobře zasytí.

Grilované sýry dodají jídlům zvláštní chutě i specifické aroma, vegetariáni pak mají v sýrech další chuťovou alternativu. Grilované sýry  se ale samozřejmě připravují i jako samostatný chod, využívají se jako chutná příloha a to nejen ke grilovaným, ale i jinak upraveným masům.

Obrázek

Ractelle nebo fondue  patří k dalším oblíbeným způsobům tepelných úprav sýrů. V těchto případech je ale skutečně bezpodmínečně nutné používat kvalitní sýry a také potřebné vybavení. Sýrové fondue se připravovalo se dřív, než fondue masové nebo čokoládové.

Sýrové omáčky, do kterých se přidávají další ingredience, se připravují méně často. 


×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist