Marinády a marinování masa

Obrázek lekce Marinády a marinování masa

Marinováním bude maso křehčí i chutnější, a není vhodnější maso pro marinování než je drůbeží nebo rybí.

více >
< méně

Kuchařská škola

Zobrazit všechny lekce Zobrazit méně lekcí
Vytisknout lekci

Marinování dodává masu lepší chuť a také křehkost. Slovo marinování pochází z francouzského „marinade“ a Francouzi jsou v této úpravě opravdoví mistři.

Marinovat můžeme v podstatě každé maso, které chceme grilovat, péct v troubě, smažit na pánvi nebo upravovat v pánvi wok.  Marinádou maso potíráme i při tepelné úpravě. Před grilováním maso pečlivě před položením na rošt otřeme a marinádou ho znovu potíráme během grilování.

Existuje mnoho různých vyzkoušených marinád, ale připravit si můžete i svoji vlastní. Podívejte se na kompletní  přehled druhů marinád i nejlepší recepty na marinády.

 Marinování kuřecích prsou

Marinování ryb

Nakládání masa na grilování


×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist