• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Vaření +
  • Úklid, čištění +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Máslo +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ořechy +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Křen +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Zelí +
  • Špenát +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Ředkvička +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

715 rad

Zobrazit rady
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Křehké marinované maso

Pokud nakládáte maso do marinády, nechejte je v ní přes noc. Výsledkem bude lahodná chuť masa.

Pro pečení v mikrovlnné troubě se hodí kulaté misky

V případě, že často pečete v mikrovlnce, vsaďte na kulaté misky. Teplo bude rovnoměrně působit na pokrm.

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Aby se jídlo v mikrovlnné troubě nevysušilo

Před samotným ohříváním jídla v mikrovlnné troubě jídlo lehce pokapeme vodou. Jídlo poté není vysušené a chutná čerstvě.

Aby se jíška nesrazila

Když připravujeme jíšku, stačí do ní přidat trochu soli. Jíška se nesrazí a bude krásně hladká.

Aby se slanina při pečení nekroutila

Slaninu před pečením na několika místech nařízneme, jedině tak se nebude kroutit.

Aby těsto rychleji vykynulo

Pokud potřebujeme, aby nám těsto dříve vykynulo, vložíme ho do předehřáté trouby. Troubu předehříváme jen při teplotě 50°C. Takto nám těsto vykyne o dost dříve.

Anglická slanina místo šunkovému salámu

Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.

Aromatické sýry a víno

Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.

Banán zjemní pikantní a ostrá jídla

Po pikantním menu servírujte jako dezert banán. Zjemní tak ostrou chuť a zároveň ji neutralizuje.

Banánová slupka a její využití

Pochutnejte si na bánánu, bánánovou slupkou přetřete lístky rostlinám. Budou se krásně lesknout.

Banány jako čerstvé

Aby se nestalo, že banány budou brzo hnědé, zakapeme je citronovou šťávou.

Barva polévek

Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.

Barvy koberce jako nové díky soli

Posypte koberec hrubou solí. Vydrhněte pomocí hrubého kartáče a nakonec vysajte. Barvy koberce se oživý a bude vypadat, jako nový.

Bramborová kaše jinak

Už Vás omrzela chuť bramborové kaše - stačí do ní přimíchat trochu nastrouhaného křenu či pikantní hořčice. Bramborová kaše dostane pěkný říz.

Bramborová kaše s chilli

Bramborovou kaši dochuťte česnekem nebo pálivými papričkami. Pánové jistě neodolají.

Bramborová kaše s citrónem

Bramborová kaše nemusí chutnat všedně. Zkuste ji vylepšit citrónovou kůrou či kůrou z limetky. Poté důkladně zamíchejte.

Bramborová kaše s olivami

Bramborovou kaši můžete ozvláštnit také olivami. Skvělé jsou ty plněné papričkami nebo naopak pouze samotné. Nakrájejte je na malé kousky.

Bramborová kaše s přídavkem křenu

Pro speciální chuť bramborové kaše je třeba, abyste do ní přidali trošku hořčice a nastrouhaného křenu.

Bramborové placky jinak

Bramborové placky jsou pochoutka, kterou známe všichni. Zkuste si je udělat jinak a to v přístroji na vafle.

1 2 3 4 10 19 27 36
 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist