- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Činnosti
- Dochucení
- Grilování
- Jak nakupovat
- Jak uchovávat potraviny
- Konzervování
- Mléčné kvašení
- Mražení
- Nakládání do alkoholu
- Nakládání do octa
- Nakládání do oleje
- Nakládání do soli
- Sušení
- Uzení
- Zavařování
- Ostatní
- Pečení
- Příprava
- Skladování
- Úklid, čištění
- Vaření
- Druh pokrmu
- Dorty a moučníky
- Dorty
- Koblihy
- Koláče
- Pečivo
- Knedlíky
- Nápoje
- Omáčky
- Polévky
- Přílohy
- Příprava chleba
- Saláty
- Těsta
- Kynuté
- Listové
- Piškotové
- Třené
- Těstoviny
- Zavářky
- Suroviny
- Bylinky
- Houby
- Koření
- Luštěniny
- Máslo
- Maso
- Drůbež
- Guláše
- Hovězí
- Mleté
- Pečení
- Uzeniny
- Vepřové
- Vnitřnosti
- Zvěřina
- Mléko
- Ořechy
- Ovoce
- Banány
- Citrusy
- Drobné ovoce
- Hroznové víno
- Hrušky
- Jablka
- Melouny
- Ryby a plody
- Rýže
- Tuky
- Vejce
- Zelenina
- Brambory
- Brokolice
- Celer
- Červená řepa
- Česnek
- Chřest
- Cibule
- Cukety
- Kedlubna
- Křen
- Kukuřice
- Květák
- Lilek
- Mrkev
- Okurka
- Olivy
- Papriky
- Pórek
- Rajčata
- Ředkvička
- Tykev, dýně
- Zelenolisté
- Hlávkový salát
- Kapusta
- Mangold
- Rukola
- Špenát
- Zelí
2 rad
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Aby nám při krájení cibule neslzely oči
Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.
Aby se jídlo v mikrovlnné troubě nevysušilo
Před samotným ohříváním jídla v mikrovlnné troubě jídlo lehce pokapeme vodou. Jídlo poté není vysušené a chutná čerstvě.
Aby se jíška nesrazila
Když připravujeme jíšku, stačí do ní přidat trochu soli. Jíška se nesrazí a bude krásně hladká.
Aby se slanina při pečení nekroutila
Slaninu před pečením na několika místech nařízneme, jedině tak se nebude kroutit.
Aby těsto rychleji vykynulo
Pokud potřebujeme, aby nám těsto dříve vykynulo, vložíme ho do předehřáté trouby. Troubu předehříváme jen při teplotě 50°C. Takto nám těsto vykyne o dost dříve.
Anglická slanina místo šunkovému salámu
Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.
Aromatické sýry a víno
Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.
Bábovka z mikrovlnky
V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.
Báječná chuť kávy díky smetaně
Máte rádi jemnou chuť kávy? Místo mléka použijte smetanu, která bude chutnat úžasně.
Banánová slupka a její využití
Pochutnejte si na bánánu, bánánovou slupkou přetřete lístky rostlinám. Budou se krásně lesknout.
Banány jako čerstvé
Aby se nestalo, že banány budou brzo hnědé, zakapeme je citronovou šťávou.
Banán zjemní pikantní a ostrá jídla
Po pikantním menu servírujte jako dezert banán. Zjemní tak ostrou chuť a zároveň ji neutralizuje.
Barva polévek
Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.
Barvy koberce jako nové díky soli
Posypte koberec hrubou solí. Vydrhněte pomocí hrubého kartáče a nakonec vysajte. Barvy koberce se oživý a bude vypadat, jako nový.
Bělostná poleva díky mléku
Rozmíchejte moučkový cukr v mléce, poleva bude lesklá a krásně bílá.
Bělostné záclony
Den předem namočte záclony do vody se solí, další den vyperte. Záclony budou nádherně bílé.
Bělostný vařený květák
Přidejte do vařící vody kapku citrónové šťávy, podávaný květák bude opravdu krásně bělostný.
Bílkem na přesolenou polévku
Pokud se nám podaří přesolit polévku, stačí do ní přimíchat vaječný bílek a nechat krátce povařit. Bílek slanou chuť zneutralizuje, poté jej stačí z polévky vyndat.
Bílková pěna
Dejte do trouby bílkovou pěnu a upečte ji. Bude rychlá a chutná, můžete s ní ozdobit sladké pokrmy. Stačí, když ji před koncem posypete cukrem.
Bramborák s rumem a strouhanými houskami
Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.
Bramboráky jako od babičky
Pokud máte rádi bramboráky, přidejte do těsta trochu tvarohu, ohromí vás křupavost spolu s lahodnou chutí.
Bramborová kaše jinak
Už Vás omrzela chuť bramborové kaše - stačí do ní přimíchat trochu nastrouhaného křenu či pikantní hořčice. Bramborová kaše dostane pěkný říz.
Bramborová kaše s chilli
Bramborovou kaši dochuťte česnekem nebo pálivými papričkami. Pánové jistě neodolají.
Bramborová kaše s citrónem
Bramborová kaše nemusí chutnat všedně. Zkuste ji vylepšit citrónovou kůrou či kůrou z limetky. Poté důkladně zamíchejte.
Bramborová kaše s olivami
Bramborovou kaši můžete ozvláštnit také olivami. Skvělé jsou ty plněné papričkami nebo naopak pouze samotné. Nakrájejte je na malé kousky.
Bramborová kaše s přídavkem křenu
Pro speciální chuť bramborové kaše je třeba, abyste do ní přidali trošku hořčice a nastrouhaného křenu.
Bramborové placky jinak
Bramborové placky jsou pochoutka, kterou známe všichni. Zkuste si je udělat jinak a to v přístroji na vafle.
Bramborové placky různých tvarů
Chcete potěšit vaše malé děti? Udělejte jim z bramborového těsta na knedlíky placky. Tvary jsou skutečně na vaší fantazii. Uvidíte, že děti snědí mnohem více a ještě k tomu budou spokojené.
Brambory na salát
Při přípravě brambor na salát je nekrájíme na příliš tenké plátky, aby se nerozpadaly.
Brambory se nerozvaří díky máslu
Brambory se nerozvaří, když je budete vařit ve vodě, do které přidáte kousek másla.
Broušení struhadla
Máte struhadlo téměř tupé? Nevyhazujte jej, postačí pár tahů smirkovým papírem.
Buchty budou vláčnější
Buchty budou krásně nadýchané a vláčné, přidáme-li do těsta jeden nastrouhaný vařený brambor.
Bylinky a grilování
V průběhu grilování nasypeme na uhlí čerstvé snítky tymiánu, nebo rozmarýnu. Pokrmy, které grilujeme, získají příjemnou vůni a chuť.
Bylinky jako čerstvé
Bylinky budou chutnat jako čerstvé, když je dáte do alobalu a necháte zmrazit.
Čaj plný ovocné chuti
Máte rádi zelený čaj s ovocným přídavkem? Sáhněte po medu s kombinací daného ovoce, jež je obsaženo v medu. Překvapí vás výrazná chuť plná ovocných plodů.
Celistvá stouhanka
Strouhanka nebude z řízků opadávat, když přidáte před obalováním do vajec pár kapek oleje.
Černý čaj a bylinky
Máte rádi chuť černého čaje nebo earl grey? Nechejte v konvici vyluhovat také jakékoli bylinky, chuť bude opravdu báječná.
Čerstvá pažitka
Čerstvý svazek pažitky důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, poté pažitku obalíme do alobalu a vložíme do lednice. Takto skladovaná pažitka zůstane čerstvá několikanásobně déle.
Čerstvá petržel
Nebojte se dávat petrželku na pokrmy. Chutná dobře a navíc skvěle vypadá.
Čerstvá petrželka každý den
Petrželku nasekáme a napěchujeme do tvořítka na led, zalijeme trochou vody a necháme v mrazničce. Vzniklé ledové kostky petrželky nám vydrží několik týdnů. Stačí vždy odebrat požadované množství a nechat při pokojové teplotě rozmrznout.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu