• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

716 rad

Zobrazit rady
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Aby se jídlo v mikrovlnné troubě nevysušilo

Před samotným ohříváním jídla v mikrovlnné troubě jídlo lehce pokapeme vodou. Jídlo poté není vysušené a chutná čerstvě.

Aby se jíška nesrazila

Když připravujeme jíšku, stačí do ní přidat trochu soli. Jíška se nesrazí a bude krásně hladká.

Aby se slanina při pečení nekroutila

Slaninu před pečením na několika místech nařízneme, jedině tak se nebude kroutit.

Aby těsto rychleji vykynulo

Pokud potřebujeme, aby nám těsto dříve vykynulo, vložíme ho do předehřáté trouby. Troubu předehříváme jen při teplotě 50°C. Takto nám těsto vykyne o dost dříve.

Anglická slanina místo šunkovému salámu

Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.

Aromatické sýry a víno

Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.

Bábovka z mikrovlnky

V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.

Báječná chuť kávy díky smetaně

Máte rádi jemnou chuť kávy? Místo mléka použijte smetanu, která bude chutnat úžasně.

Banánová slupka a její využití

Pochutnejte si na bánánu, bánánovou slupkou přetřete lístky rostlinám. Budou se krásně lesknout.

Banány jako čerstvé

Aby se nestalo, že banány budou brzo hnědé, zakapeme je citronovou šťávou.

Banán zjemní pikantní a ostrá jídla

Po pikantním menu servírujte jako dezert banán. Zjemní tak ostrou chuť a zároveň ji neutralizuje.

Barva polévek

Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.

Barvy koberce jako nové díky soli

Posypte koberec hrubou solí. Vydrhněte pomocí hrubého kartáče a nakonec vysajte. Barvy koberce se oživý a bude vypadat, jako nový.

Bělostná poleva díky mléku

Rozmíchejte moučkový cukr v mléce, poleva bude lesklá a krásně bílá.

Bělostné záclony

Den předem namočte záclony do vody se solí, další den vyperte. Záclony budou nádherně bílé.

Bělostný vařený květák

Přidejte do vařící vody kapku citrónové šťávy, podávaný květák bude opravdu krásně bělostný.

Bílkem na přesolenou polévku

Pokud se nám podaří přesolit polévku, stačí do ní přimíchat vaječný bílek a nechat krátce povařit. Bílek slanou chuť zneutralizuje, poté jej stačí z polévky vyndat.

Bílková pěna

Dejte do trouby bílkovou pěnu a upečte ji. Bude rychlá a chutná, můžete s ní ozdobit sladké pokrmy. Stačí, když ji před koncem posypete cukrem.

Bramborák s rumem a strouhanými houskami

Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.

1 2 3 4 10 19 27 36
 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist